Pogledajte kako policija koristi ORLOVE za hvatanje DRONOVA (VIDEO)

Vlasti širom sveta pokušavaju da osmisle efektivne načine koji će zabraniti letenje bespilotnih letelica na mestima kao što su aerodromi, a Holanđani su osmislili ovu revolucionarnu ideju

  • 0

Holandska policija došla je na revolucionarnu ideju kako sprečiti dronove da lete tamo gde je to zabranjeno. Naime, oni su odlučili da treniraju orlove koji će se koristiti za njihovo hvatanje.

 

Krijumčarili drogu i mobilne telefone dronom albanskim zatvorenicima, policija sprečila njihov plan težak 150.000 evra!

 

- Dve najimpresivnije karakteristike ptica koji su predatori su njihova brzina i snaga. Nekada je rešenje za najmoderniji problem veoma očigledno - izjavio je Ben De Keijzer, tvorac projekta "Guard From Above".

 

Dronovi su postali veoma dostupni, a sa porastom njihovog broja, postali su i veoma velika opasnost.

 

Vlasti širom sveta pokušavaju da osmisle efektivne načine koji će zabraniti letenje bespilotnih letelica na mestima kao što su aerodromi.

 

Federalna avijacijska administracija (FAA) je 2015. godine počela da testira tehnologiju koja će ometati letenje dronova u blizini određenih aerodroma, ali ona još uvek nije zaživela svugde.

 

Pogledajte video:

 

 

(Telegraf.rs / Izvor: cnn.com)

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA