• 0

SEDAM SMRTNIH GREHOVA NA VENČANJU: Ovo ne smete da radite NIKAKO ako ste gost ili se venčavate!

U sedam tačaka vikar opisuje kako se ponašaju mladenci i njihovi gosti prilikom Svetog obreda venčanja

  • 0

Don Stanko Jerčić, generalni vikar hvarske biskupije, na zanimljiv način je objasnio ponašanje mladenaca i njihovih gostiju. Malo je reći da je - zgrožen. U sedam tačaka vikar opisuje kako se ponašaju mladenci i njihovi gosti prilikom Svetog obreda venčanja. Ono što je zanimljivo jeste da se slično ponašanje može videti i u Srbiji. Pravila koja je vikar naglasio mogu važiti za sve ljude, nezavisno od toga u kojoj su crkvi.

SRPSKA KRALJEVSKA VENČANJA KOJA SU OBELEŽILA ISTORIJU: Ljubavi jače od života (FOTO)
OBRED VENČANJA KAO IZ TV SAPUNICA
Traže se "egzotični" prostori za ceremoniju, još "egzotičnije" se oblače mlade i(li) kume, i ostale zvanice … traže da ceremonija venčanja izgleda kao iz tv sapunica, frizira se unutrašnjost crkve kao da se čeka Deda Mraz, a fotografi i snimatelji ponašaju se kao da je crkva njihov studio…
ULAZAK U CRKVU
Pojedinci u crkvu ulaze "kao u birtiju" – s kapom na glavi, rukama u džepu, bocama rakije u rukama. Viče se, dovikuje, galami, smeju se iz svega glasa. Mobilni telefoni zvone čak i za vreme ceremonije.
Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia


ODEVANJE
Kada krenu na svadbu ljudi znaju da se u većini slučajeva neukusno i neprimereno obuku. Pa još ako je to na svadbenoj večeri, Bože pomozi! Ali ulazak u crkvu ipak traži diskretnije odevanje. Mladoženje u principu nisu problematični, no za mnoge mlade se to ne bi moglo reći. Doći pred oltar polugola, zaista je krajnje neukusno i znak je nepoštovanja svetog prostora.
Gotovo posve gola leđa, dekoltei do krajnjih granica otvoreni, razrez na venčanici gotovo do vrha noge... I zvanice su često više gole nego obučene, prekratke suknje, ramena, leđa i gole grudi do krajnjih granica, česta je slika. Uzalud skupa garderoba kad je neukusna!
Šta ne smete da radite za vreme ceremonije pogledajte u nastavku

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima