≫ 

SIDI IMA 12 GODINA I ROĐEN JE U TELU DEVOJČICE: Priznao je da je transrodna osoba, roditelji ponosni na njega (VIDEO)

- Svoje dete ne definišete po polu, šta god da je, ono je i dalje vaše dete, koje treba da volite i grlite, bez obzira na sve - poručio je Sidijev otac

  • 7

Sidi Grinstajn (12) je dečak rođen u telu devojčice, koji je pre nekoliko godina priznao roditeljima da misli da je transrodna osoba i od njih dobio punu podršku.

Ovih 5 SEKSI CICA bi se svidele svakom muškarcu, ali...nije sve kao što izgleda (FOTO) (VIDEO)

Njega i njegovu porodicu, u svojoj emisiji ugostio je viditelj jutarnjeg programa "Dobro jutro Vašingtone", na"Abc7" televiziji, nakon što je u nedelju veče serija "Transroditelj" osvojila dve nagrade Emi.

Komentarišući taj događaj, njegova majka Džuli rekla je da su jako srećni zbog toga što je glavni glumac Džefri Tembor dobio nagradu, budući da će to imati jak uticaj na tretman transrodnih osoba u američkom društvu.

Mali Sidi ispričao je da ga je priznanje koštalo mnogo živaca, ali da je skupio hrabrost i rekao prvo svojoj sestri bliznakinji, a onda i majci da se oseća kao dečak.

Kao takvog su ga prihvatili i u školi, a on sam se oseća mnogo bolje i opuštenije.

- Išao sam od odeljenja do odeljenja i govorio deci da su me do ove godine znali kao devojčicu, ali ja sam transrodna osoba, i imali su razumevanja - mališan, koji još nije postao ni tinejdžer.

Njegova sestra ispričala je kako je i ranije znala za Sidija da se oseća kao dečak, dok je njihova majka rekla kako je suština u prihvatanju i da su oni obična porodica, kojoj se dogodilo da je jedno dete transordna osoba, ali da nije drugačije nego što je bilo pre priznanja. "On je i dalje Sidi", rekla je Džuli.

- Svoje dete ne definišete po polu, šta god da je, ono je i dalje vaše dete, koje treba da volite i grlite, bez obzira na sve - poručio je njegov otac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ludi Milojko

    28. septembar 2016 | 00:31

    Boze sacuvaj...

  • Ja

    28. septembar 2016 | 09:16

    Ma daj,moje dete ima 10 godina i nema pojma šta ta reč znači a kamoli da se izjašnjava po tom pitanju.Koliko su bre bolesni kad im mala deca znaju za te stvari,gledaju i slušaju svašta od malih nogu,e bože...

  • Jova

    28. septembar 2016 | 10:16

    Nenade upravu si svaka čast slažem se s tobom...djete je djete kakvo god da je voliš ga isto,roditelji svaka čast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA