OTKRIVENA DUGO ČUVANA TAJNA O HITLERU: Pred smrt su mu se vene raspadale jer je ubrizgavao misterioznu supstancu (VIDEO)

Nakon pokušaja atentata Hitler je doživeo nervni slom i morao je intravenozno da prima lekove koji su mu na kraju uništili vene

  • 15

Već dugo se sumnja da je poznate govore Adolfa Hitlera podstakla upotreba kokaina ili nekog drugog moćnog stimulansa, a sada se dokazi za to mogu naći u novoj knjizi. 

OTKRIVENA VELIKA TAJNA NACISTA: Hitlerovi vojnici nikad nisu spavali jer su uzimali ovu drogu (VIDEO)

Sada je njegova upotreba droge razotkrivena u novoj smeloj knjizi u kojoj autor tvrdi da je vođa nacista bio supernarkoman, čije su vene potpuno uništene injekcijama kojima je sebi ubrizgavao drogu poslednjih dana Drugog svetskog rata, prenosi telegraph.co.uk.

Prema rečima Normana Olera, nagrađivanog nemačkog autora, Firer je bio zavistan od supstance slične heroinu koja se zove eukodel, a prepisana mu je nakon nervnog sloma 1944. godine.

U Olerovoj knjizi "Napad: Droge u nacističkoj Nemačkoj", za koju su britanski istoričari rekli da je izvanredni rezultat istraživanja, stoji da se opijat sličan heroinu može okriviti za Hitlerovo nepostojano i paranoično ponašanje pred kraj njegovog života.

To baca svetlo na odlomak iz dnevnika doktora Tea Morela, Hitlerovog ličnog doktora, koji se žalio da ne može nigde da mu ubrizga lek jer su se njegove vene raspale.

Foto: nationalarchives.gov.uk Foto: nationalarchives.gov.uk

- Danas sam otkazao davanje injekcije da bi vene dobile priliku da se oporave od pređašnjih uboda - stoji u jednom delu i nastavlja se:

"Leva podlaktica je u redu, a desna još ima crvene tačke na mestima gde su bili ubodi".

Oler kaže da je Hitler počeo da koristi drogu ubrzo nakon što je preživeo pokušaj ubistva koji je u istoriji poznat kao operacija Valkiri, kada je nemački pokret otpora stavio bombu u akt tašnu ispod njegovog stola.

Eksplozija mu je probušila obe bubne opne, napunila njegovo telo ostacima drvenog stola koji je ipak uspeo da ga zaštiti, a na kraju napravila ga previše nervoznom osobom.

- Plašim se da od 1944. pa nadalje, Hitler nije bio trezan ni jedan jedini dan - rekao je Oler.

- Pre toga bio je osoba koja je bila puno prisutna u javnosti, ali pokušaj atentata učinio ga je povučenim, nervoznim i anksionznim. Od svog lekara, dr Morela zahtevao je da mu povrati samopouzdanje zato je od tada primio na hiljade injekcija, uglavnom Eukodola koji je kao heroin, ali ima veliki potencijal da osobu učini euforičnom - dodao je.

- Nemačka, zemlja droge, bežanja i umora od sveta, tražila je supernarkomana - napisao je u predgovoru knjige Oler i dodao: - I našla ga je u najmračnijem času, u Adolfu Hitleru.

Kako je droga sve više uzimala maha, Hitlerove odluke su bivale sve nestabilnije.

Antoni Bivor, britanski istoričar specijalizovan za rat, kaže da su stvari rečene u knjizi objasnile vojnu taktiku tokom Ardenske bitke, koja je i bila poslednji diktatorov pokušaj da porazi neprijatelje.

Foto: Wikipedia/Malus Catulus Foto: Wikipedia/Malus Catulus

- Sve ovo govori u prilog tome da više nije mogao da kontroliše sebe, ali zato je i dalje kontrolisao nemačku vojsku - rekao je taj istoričar BBC-u.

Bivor koji je intenzivno pisao o Drugom svetskom ratu, rekao je da ta knjiga predstavlja izvanredno istraživanje i da možda može da pruži dokaz zašto je Britanija odustala od pokušaja da ubije Hitlera 1944.

- Operacija Foksli je otkazana zato što su shvatili da im je lakše da pobede u ratu dok Hitler zapoveda, nego ako ga zamene nekim drugim.

Nacisti su, predvođeni drogiranim Hitlerom, srljali iz jednog poraza u drugi sve do aprila 1945. kada je ponestalo zaliha droge.

Kako su sovjetske trupe opkolile firerovo sedište, njegov lekar je poslao vojnike u centar razorenog Berlina da u potrazi za lekovima obiđu sve apoteke.

Napor vojnika da nađu lekove je bio bezuspešan i Hitler je ubrzo počinio samoubistvo, 30. aprila 1945. godine.

Olerova knjiga, koja će biti objavljena 6. oktobra, takođe govori o širokoj upotrebi supstance slična amfetaminu, a zove se Pervitin, vojnika nacista.

Foto: Wikimedia/German Federal Archive Foto: Wikimedia/German Federal Archive

- Masovna upotreba metamfetamina, koji danas zovemo kristal met, nemačkih vojnika, pokazuje da njihovi najveći neprijatelji nisu bili ni Britanci, ni Francuzi, ni Rusi, već umor - zaključuje Oler.

- Nemačka vojska se trudila da pobedi u borbi protiv sna, zato su i koristili to. U početku je odlično funkcionisalo, posebno u napadu na Poljsku i Blickrigu - dodaje Oler.

Deo emisije posvećen Hitlerovim poslednjim danima i ovoj temi, pogledajte ovde:

(Telegraf.rs / Izvor: telegrapf.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • victoria

    5. oktobar 2016 | 13:58

    I ziveo u Argentni nauzivavsi se zivota i umro u poznoj starosti.

  • Gogiii

    5. oktobar 2016 | 14:54

    Ajde iskreno, ima li ko da jos vjeruje da je on stvarno izvrsio samoubistvo? Preporucujem knjigu "Sivi vuk".

  • Pera Kojot # 1

    5. oktobar 2016 | 15:55

    Budalastina, umro je u Argentini ,prirodnom smrcu! Sve ostalo je laz, sve su nas lagali godinama!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA