≫ 

RUSI PRAVE DEČJE KREVETE u obliku raketnog bacača, kako bi od njih napravili PUTINOVE RATNIKE (FOTO)

Direktor Anton Kopel, međutim, ne vidi u čemu je problem sa njihovom serijom dečijeg nameštaja posvećenoj "budućim braniteljima majke Rusije"

  • 5

Ruska kompanija za proizvodnju nameštaja "CaroBus" našla se u neprilici zbog svoje serije dečijih kreveta u obliku raketnog bacača BUK, kada je otkriveno da je malezijski avion MH 17, navodno, oboren upravo raketom BUK.

TRAŽE 10 MILIONA DOLARA: Vladimira Putina tužile porodice nastradalih putnika srušenog aviona

Kada su međunarodni tužioci koji su istraživali pad aviona MH17 iznad istočne Ukrajine 2014. saopštili da je raketa “buk”, koja je oborila letelicu sa 298 putnika, stigla iz Rusije, ova kompanija napadnuta je sa svih strana.

Direktor "CaroBus"-a Anton Kopel, međutim, ne vidi u čemu je problem sa njihovom serijom dečijeg nameštaja posvećenom "budućim braniteljima majke Rusije".

- Ne znam šta je nenormalno u krevetu poput ovog. Neka deca postaju lekari, neka pekari, a neka vojnici - obrazložio je Kopel.

Ovakvih kreveta dosad je prodato deset, ali je mnogo više bilo komentara poput "Hoće li spaljene igračke biti bonus?" ili "Je l' ovo neka šala?" - što je inače pitao politički novinar Oleg Kašin.

Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Na navode međunarodnih istražitelja iz Kremlja je stiglo saopštenje da radarski podaci pokazuju da malezijski avion MH 17 definitivno nije oboren raketom sa područja Ukrajine pod kontrolom proruskih snaga.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je novinarima da podaci kojima raspolaže ruska vojska jasno pokazuju da raketa nije ispaljena sa te teritorije već sa neke druge, dok je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao da se neće izvinjavati za ovu tragediju, jer istraga nije saopštila imena onih koji su, navodno, ispalili raketu.

(Telegraf.rs / Guardian)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA