POSLE BITLSA I ROLING STONSA, NA MARSU I MIŠO KOVAČ: NASA će na Crvenoj planeti pustiti njegovu hit pesmu! (VIDEO)

- Kad zavrte moju pesmu na Marsu, biće to moj najveći muzički uspeh, a onda je to i najvažniji uspeh hrvatske muzike za sva vremena - rekao je Kovač

  • 13

"Poljubi zemlju po kojoj hodaš, ne diraj sunce, sunce s neba", stihovi su hita Mate Miše Kovača (75) koji bi uskoro mogli da odjekuju na Marsu.

POSLE USPEŠNOG ULASKA U MARSOVU ATMOSFERU, SONDA ZAVRŠILA MISIJU: Pala na površinu i razbila se!

Američka svemirska agencija NASA je 2004. na Crvenu planetu poslala dva bespilotna robotska vozila, Spirit i Opportunity.

Za dobro jutro ekipa iz kontrolnog centra u Pasadeni puštala im je pesme. Tako se na Marsu mogao čuti hit Beatlesa “Good Morning, Good Morning”, a kad je Spiritu puknuo kabl, pustili su “Unchained” Van Halena. Hit “Pictures Of You” zasvirao je Opportunityju kad je poslao fotografije na Zemlju. Vrtile su se pesme kultnih bendova, poput Rolling Stonesa, Queena, Ramonesa, Beach Boysa, Stinga i drugih legendi svetske muzike.

Kad je 2013. godine rover Curiosity slavio prvu godišnjicu misije na Marsu, redakcija hrvatskog portala "24sata" odlučila je da NASA-i pošalje muzički predlog njihovih čitatelja, obožavatelja Miše Kovača.

Oni su poželeli da se na Marsu emituje “Poljubi zemlju”. Timu koji radi na tome trebalo je tri godine da odgovore na nekoliko njihovih upita. Tekst Mišinog hit iz 1987. preveli su na engleski jezik kako bi ih uverili da je to najbolji izbor za prvu hrvatsku pesmu u svemiru.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Iz NASA-e su se javili oduševljeni njihovim predlogom i emotivnim stihovima.

- Stihovi su veoma dirljivi i pesma sigurno predivno zvuči na hrvatskom. Hvala što ste je poslali, ušla nam je u selekciju pesama koje će biti emitovane- rečeno je iz NASA-e. Dodali su da će, čim se vrati trend puštanja pesama na Crvenom planetu, emitovati Mišin hit i nadaju se da će to biti uskoro.

Mate Mišo Kovač tako će postati prvi hrvatski pevač čija će se pesma oriti svemirom.

- Kad zavrte moju pesmu na Marsu, biće to moj najveći muzički uspeh, a onda je to i najvažniji uspeh hrvatske muzike za sva vremena - rekao je Kovač.

Poslušajte ovaj hit:

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Maus

    4. novembar 2016 | 22:54

    Dobar pevac,ima lepih pesama.Volim ga slusati....

  • Igor

    4. novembar 2016 | 22:31

    Mars? NASA? Nema Marsa, Zemlja je ravna, sve je laz!!!

  • Milan

    4. novembar 2016 | 21:47

    Kako se zove miš koji potkiva konje? Naravno, pogodili ste MIŠO KOVAČ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA