DOMAĆI RIS: Dvogodišnji mačak težak devet kilograma - i još raste! (FOTO)

Kada napuni tri godine mačak Rupert biće još veći, a procena veterinara je da će ubrzo težiti i 14 kilograma. Sa ovakvim izgledom će više ličiti na risa nego na umiljatu mačku, zaključak je veterinara

  • 0

Mejn Kun je vrsta mačke ali neverovatno velika, čiji neobični primerci mogu da teže i do 25 kilograma. Trenutno, najveća mačka ove vrste teži 11 kilograma.

Ipak, domaći mačak Rupert je apsolutni hibrid ove vrste. Vlasnici  ističu da je Rupert "mačak čudovište i da nije toliko debeo koliko je ogroman, krupan"

- Ovaj mačak verovatno može i da vas ubije ukoliko poželi. Kako raste, može da postane najveći mačak na svetu - kažu vlasnici mačka.

Rupert sada ima 9 kilograma i samo dve godine. Kada napuni tri godine, biće mnogo veći, a procena veterinara je da će ubrzo težiti i 14 kilograma.

Za poređenje, u proseku jedna divlja mačka teži koliko i Rupert sada. Ova težina nije karakteristična za domaće mačke koje teže maksimum do 10kg.

Rupert će zajedno sa mišićima, kandžama i zubima ubrzo  težiti 14 kilograma, i sa ovakvim izgledom će više ličiti na risa nego na umiljatu mačku,  zaključak je veterinara.

(I. D.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA