RELIGIJA JE INFEKCIJA, PARAZITI UPRAVLJAJU NAŠIM PONAŠANJEM: Užasavajuće upozorenje Rusa!

Autori članka smatraju da se mikrobi mogu nalaziti u crevima i u samom mozgu čoveka, kao što toksoplazma može da probije pregradu između krvnih sudova i mozga

  • 20
Pop Svestenik, krst, molitva Foto: Tanjug/AP

Biolozi sa Moskovskog državnog univerziteta su u članku objavljenom u magazinu "Biolodži direkt" izneli teoriju po kojoj su religija i verovanje mogli da nastanu među ljudima zbog posebne populacije bakterija u mikroflori.

GRADI SE NAJVIŠI HRAM NA SVETU: Biće visok 200 metara i imaće 70 spratova (FOTO) (VIDEO)

Biolozi navode da je poslednjih godina otkriveno mnogo dokaza da paraziti ne samo da koriste organizam čoveka za svoj rast, već mogu i da upravljaju njegovim ponašanjem. Na primer, bakterija volbahija tera insekte da se aktivno razmnožavaju i time se i sama širi. Na osnovu analize takvih otkrića, biolozi sa Moskovskog državnog univerziteta Aleksandar i Jurij Pončini i Aleksandar Tuzikov pretpostavili su da je jedan deo svetskih religija, ili čak sve one, takođe mogao da nastane zbog parazita.

Kao potvrdu svoje teorije biolozi navode činjenicu da se većina svetskih religija negativno odnosi prema kontracepciji, a postoje i obredi koji omogućavaju širenje mikroba.

Autori članka smatraju da se mikrobi mogu nalaziti u crevima i u samom mozgu čoveka, kao što toksoplazma može da probije pregradu između krvnih sudova i mozga.

(Telegraf.rs / Sputnjik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • TRN

    27. novembar 2016 | 10:23

    Monoteističke religije su postale nedemistikovane nemani koje truju psihe svojih pristalica pa se ljudi nepotrebno međusobno ubijaju zato što su druge vere.

  • Sonja

    27. novembar 2016 | 15:52

    Religija je najvece zlo koje je covek smislio za manipulaciju drugima i u pozadini je svih ratova i sukoba u svetu.

  • Jeretik

    27. novembar 2016 | 13:00

    Znaci paraziti te " uvedu " u crkvu " , paraziti te docekaju u crkvi ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA