≫ 

UHVATILI SU OGROMNOG PITONA: Zgadio im se život šta su mu sve našli u utrobi kad su ga rasporili (FOTO)

Imao baš veliki apetiti i bio ljubitelj divljači

  • 23

Eksperti za divlje životinje na Floridi naišli su na gigantskog burmanskog pitona, sa apetitom većim nego kod ijedne životinje do tada.

UHVATILI DŽINOVSKU ZMIJU I RASPORILI JE: Mislili su da je u njoj mrtva životinja, a zatekli su nešto 100 PUTA GORE (VIDEO)

Ova zmija je bila toliko gladna da je pojela srnu i njena dva laneta! Prema istraživanjima koje su sproveli stručnjaci, gladni reptil je svoj plen jeo oko 90 dana.

Foto: BioInvasions Records Foto: BioInvasions Records

Zmija ubica, kojoj je prirodno stanište iz Jugoistočne Azije, ali je uvezena u Ameriku, bila je dugačka 4.8 metara i teška blizu 50 kilograma. Svoje žrtve je ubijala tako što bi ih telom stezala dok se one ne bi ugušile.

Vođa tima koji je ovu neman zarobio a zatim i lišio života rekao je da istraživanje ove životinje otvara neka sasvim nova pitanja o načinu života zmija.

- Ako je piton sposoban da ubije i pojede tri jelena u tri meseca, postavlja se pitanje šta još i kolikom frekvencijom i brzinom ove životinje još mogu da pojedu. Problem je što mi ne znamo koliko je još ovakvih nemani tamo negde na slobodi - rekao je Skot Bobak, istraživač Dikinson koledža.

Foto: BioInvasions Records Foto: BioInvasions Records

Zmija koju su pronašli je ženka i verovatno se sve vreme krila u vodi i odatle napadala žrtve kada bi došle da se napoje vodom.

Istraživači su u njenoj utrobi pronašli sedam kilograma izmeta koji je sadržao dlake, kosti, zube i kopita. Prema njihovim saznanjima ostaci pripadaju žrtvama starim oko godinu dana, jednog meseca i dve nedelje.

(Telegraf.rs/ Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA