Procurili detalji iz intimnih pisama princeze Dajane

Pisma i čestitike kraljevske porodice naći će se na aukciji

  • 3

Dirljiva pisma koja je princeza Dajana slala svom slugi iz Bakingemske palate prvi put predstavljena su javnosti i naći će se na aukciji početkom januara.

Batler princeze Dajane otkrio ko je bio njena najveća ljubav - I TO NIJE DODI AL FAJED!

Siril Dikman kraljevskoj porodici služio je više od 50 godina, a s princezom Dajanom bio je posebno blizak.

Često mu je slala pisma, a pisala mu je o odnosnu svojih sinova. On je u penziju otišao sa 65 godina, a pre smrti posetio ga je i princ Čarls. Dikman je umro pre četiri godine (2012) u svojoj 85 godini, a pisma su pripala njegovom unuku koji ih sad stavlja na aukciju.

Kada je Siril bio bolestan, princeza je često proveravala kako se on oseća: "Pišem ti ovo kratko pismo jer me zanima kako si. Žao mi je što ti nije dobro. Nedostaješ nam u Bakingemskoj palati."

Siril Dikman je čak 1993. godine bi savetnik Antoniju Hopkinsu za ulogu batlera u novom filmu o kraljevskoj porodici.

Takođe, iako je Sirilu često pisala o svojoj deci, u jednom pismu, datiranom na 2. mart 1985. opisala je kako je princ Vilijam presrećan što je godinu dana pre toga dobio mlađeg brata.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

"Vilijam obožava svoj malog brata i konstantno ga grlji i ljubi i ne može da se odvoji od njega ni na minut. Čak ponekad i nama ne da blizu njega", prenosi San.

U pismima se takođe može pročitati kako je princ Čarls bio presrećan rođenjem mlađeg sina te da ju je obasipao sa toliko cveća da nije mogla da diše.

Drugo pismo, datirano na 18. juli 1993. govori o tome kako dečaci marljivo uče i idu u školu, ali da je osmogodišnji Hari ponekad nemoguć i nestašan.  

Pretpostavlja se da je princeza Dajana imala mnogo poverenja u Dikmana i da se sa njim posebno zbližila nakon smrti svoje bake baronese Fermoj u julu 1993.

Pored pisama, čija se vrednost procenjuje na 15 hiljada funti, u Dikmanovoj zaostavštini mogu se naći i Božićna čestitka od princa Čarlsa, kraljice Elizabete i princa Filipa.23

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mlj1228

    23. decembar 2016 | 17:11

    O cemu se ovde govori?! Ako nema vaznih pisama ili neotkrvenih tajni, koga sta zanimaju licna blebetanja. Kad vec pisete neke vazne stvari, budite objektivniji , dajte argumente , ili prave dokaze , na kojima mozemo poverovati.

  • Miki

    23. decembar 2016 | 18:28

    Ja rekoh neka skakljiva pisma,ljubavna ....itd ono nista

  • ,Sumadinac

    24. decembar 2016 | 09:20

    Glupi englezi glume velicinu a dopisuju se sa slugama nece ih niko u drustvo hahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA