Uzbuna, Afroamerikanac u radnji: Versaće otpustio zaposlenog jer nije hteo da priča u šiframa

Kris Sampino (23) tvrdi da mu je menadžer radnje u kojoj je radio rekao da alarmira kolege kada Afroamerikanac uđe u prodavnicu

  • 0

Kris Sampino (23) tvrdi da mu je menadžer radnje u kojoj je radio rekao da alarmira kolege kada Afroamerikanac uđe u prodavnicu. Kada osoba afroameričkog porekla uđe u radnju Versaće u San Francisku, osoblje treba da upozorava ostale šifrom D410, što je šifra za crne košulje

 

El ČAPOVA KOŠULJA SVETSKI HIT: Svi hoće da je kupe posle intervjua sa Šonom Penom!

 

Menadžer mu je takođe rekao da bi, u trenutku kada izgovara šifru, trebalo da u rukama drži crnu košulju, "tako da se ne provali o čemu pričaš", navodi se u tužbi. Kako je Krisu Sampinu sve ovo bilo uvredljivo zbog sopstvenog afroameričkog porekla, menadžer je navodno počeo da ga tretira drugačije, a kasnije ga i otpustio govoreći da "ne razume luksuz" i da "ne poznaje luksuzan život".

 

Sampino, inače jednu četvrtinu afroameričkog porekla, kaže da kada je menadžeru rekao za svoje poreklo, nije imao adekvatnu obuku i otpušten je dve nedelje kasnije.

 

- Menadžer je izgledao iznenađeno kada sam ga pitao: "Vi znate da sam ja Afroamerikanac?" - navodi Sampino. On tvrdi da mu je menadžer rekao da da otkaz, da ne bi imali muke sa papirologijom i da nije dobio poslednji ček.

 

Sampino sada tuži kompaniju za neisplaćenu zaradu i traži odštetu.

 

Versaće je odbacio sve optužbe.

 

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA