Ove tri jezive horor priče zaista su se dogodile na petak 13. (VIDEO)

Petak 13. nije nimalo naivan dan, videćete i zašto

  • 2

Horor film "Petak 13." kao i mnogi drugi filmovi i priče učinili su od poslednjeg radnog dana u nedelji u 13. danu meseca zlokobno iščekivanje nesreće. I svi, kad malo bolje razmislimo, znamo da je to tako. Ali da li je zaista?

Baksuzni sled događaja u 2017. ili sreća: Srpska Nova godina pada na petak 13.

Ovo su tri jeziva događaja koji su se zaista dogodili na petak 13-ti.

13. avgust, petak, 1993. godine

Gosti hotela Rojal Plaza (Royal Plaza) na Tajlandu odmarali su se u prizemlju uz apiritiv i predjelo, sireve i ostale đakonije. Niko nije ni slutio da će zlokobni petak 13. doneti veliku nesreću. Tri sprata pala su na prizemlje i bukvalno smljeckala ljude. Poginulo je 137 ljudi, a povređeno je 227.

13. avgust, petak, 2010. godine

Dok je prisustvovao festivalu na plazi Lovestoft u Engleskoj, tinejdžera je udario grom. On je, što je bilo pravo čudo, preživeo. Ono što je još jezivije u celoj priči jeste da je dečak imao 13 godina, da je bio petak 13-ti i da ga je u 13:13 časova udario grom!

13. april, petak, 1883. godine

Pet istraživača na čelu sa Alfredom Pakerom vozili su se Koloradom u nadi da će pronaći zlato i druge vrednosti. Ipak, negde na tom putu su se izgubili isrcpljeni i gladni, izloženi surovom planinskom vetru. To je trajalo, a niko nije mogao da ih pronađe. Njihova jedina šansa za opstanak bilo je da se okrenu kanibalizmu. Paker je jedini preživeo i optužen je za četiri ubistva 13. aprila 1883. godine. Paker se na sudu branio da su njegovi drugovi postali nasilni, te da ih je ubio u samoodbrani. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Bobadilja

    13. januar 2017 | 17:03

    Nesrece se desavaju svaki dan, sto znaci da se negde u svetu na petak 13. desi neka nesreca, ali bas zbog sujeverja i verovanja da je bas taj dan baksuzan mislimo da su te dve stvari povezane

  • Molder

    29. oktobar 2019 | 08:29

    Petak 13 je proglasen nezvanicno baksuznim datumom zato sto je na taj dan pre neznam koliko vekova,jedan od Papa,tada koji je vladao Vatikanom,proglasio sve vitezove Templare za jeretike (a do tog dana su bili saveznici) i u dogovorenoj,uigranoj akciji,bukvalno preko noci,pohapsili su ih po celoj Evropi,pogotovo u Francuskoj,Spaniji,Nemackoj i poubijali ili zapalili na lomaci,nekoliko hiljada njih a ako ne i vise od toga!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA