≫ 

Gušter i lišaj su dobili ime Obama, a zbog jednog detalja ova životinja malog penisa se sada zove TRAMP (FOTO)

Nakon što su naučnici u čast odlazećeg američkog predsednika Baraka Obame dali imena gušteru i lišaju, sada je i 45. predsednik SAD dobio "svoju" životinju

  • 0

Nova vrsta noćnog leptira dobila je ime po novoizabranom predsedniku SAD Donaldu Trampu, a razlog je više nego očigledan.

ZA DOBRO JUTRO: Na slici su Tramp i fazan, gledajte brzo levo-desno i uočite razlike na njihovim frizurama (FOTO)

Nakon što su naučnici u čast odlazećeg američkog predsednika Baraka Obame dali imena gušteru i lišaju, sada je i 45. predsednik SAD dobio "svoju" životinju.

Vazrik Nazari je u Južnoj Kaliforniji otkrio insekta dugog devet milimetara sa karakterističnom "frizurom", koja neodoljivo podseća na Trampovu. Ovaj noćni leptir, odnosno moljac takođe ima neverovatno mali penis, mnogo manji nego njegov najbliži rođak Neopalpa Neonata. Stoga je zbog ovih karakteristika nova vrsta dobila ime Neopalpa donaldtrumpi.

Nazari kaže da se nada da će zbog imena ovaj noćni leptir privući dovoljno pažnje medija kako bi se shvatila ozbiljnost potrebe da se sačuva biodiverzitet na kontinentu.

Foto: eurekalert.org/Dr. Vazrick Nazari Foto: eurekalert.org/Dr. Vazrick Nazari

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA