ONA JE PRVA ŽENA-DRVO NA SVETU: Na devojčicinom licu počele su da se šire ove bizarne izrasline, lekari zanemeli (FOTO) (VIDEO)

Ovo oboljenje kože proizvodi ljuspičaste izrasline poput kore drveta, koje posebno zahvataju ruke i noge

  • 6

U Bangladešu živi devojčica koja je jedina ženska osoba na svetu koja boluje od misterioznog "čovek-drvo sindroma".

ČOVEK-DRVO JE IMAO PAKAO OD ŽIVOTA, a sad je sve počelo da se menja (FOTO) (VIDEO)

Kada su se bradavice poput kore drveta pojavile na licu desetogodišnje Sahane Katun pre četiri meseca, njen otac nije bio toliko zabrinut. Ali kada su počele da se šire odveo ju je u glavni grad Daku kako bi je doktori pregledali.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

- Doktori se boje da je ona prva ženska osoba na svetu koja boluje od "čovek-drvo sindroma", odnosno bolesti epidermodisplezije veruciformis - rekao je njen otac.

To je retko genetsko oboljenje kože koje na njoj proizvodi ljuspičaste izrasline poput kore drveta, koje posebno zahvataju ruke i noge, pa se zatim šire po ostatku tela. Do sada su samo muškarci obolevali od ove bolesti, a jedan "čovek-drvo" umro je u februaru prošle godine.

UMRO ČOVEK-DRVO: Proveo je godine u patnji, govorili su da je proklet (FOTO)

Jedan od njih je i Abul Bajandar, takođe iz Bangladeša, kome su izrasline na rukama teške oko pet kilograma i koji već decenijama ne može da dotakne svoje najmilije. On je podvrgnut nizu operacija koje bi trebale samo da mu olakšaju muke a ne da bolest izleče.

Doktori se nadaju da Sahana ima manje agresivan oblik ove bolesti, te će posle operacija možda moći da nastavi život sasvim normalno, piše BBC.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • 1. februar 2017 | 14:23

    Jadno dete

  • Apostol

    3. februar 2017 | 11:30

    Tuga, znam da ce mnogi reci da je nemoguce I da nema leka. Zivim u Australiji I gradu Perth, ali deset godina sam ziveo u tropskom delu Australije I State Queensland and city Cairns, pa sam tamo sreo jedno lepu Aboridzanku koja je imala nesto slicno I velike narasline po telu I doktori su joj rekli da nema leka pa verovali ili ne ja sam joj napravio mast s kojom se mazala deset dana I to je nestalo bez ikakvih oziljaka pa je otisla svom doktoru koji je stao u cudu I pitao je sta je koristila, a rekao sam joj da kaze da mi je jedan Srbin izlecio s masti koju je napravio. Nisam dao recept ali ovo ne moze svako napraviti I da dam recept. Pokusacu da dobijem adresu od ove curice dok nije kasno da je s Bozijom pomoci izlecim I posaljem moj lek na adresu bez ikakve naknade.

  • Sara

    1. februar 2017 | 23:17

    Prelepa devojcica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA