Kad ovako ostavite viljušku i nož, poslali ste poruku kuvaru: Ovaj snimak je razbio najveću tajnu iz restorana (FOTO)

Položaj viljuške i noža na tanjiru može značajno doprineti celokupnom doživljaju tokom ručka u restoranu jer isti šalje određene poruke konobaru koje možda niste ni svesni

  • 16

Odgovarajući položaj viljuške i noža na tanjiru otkriva da li vam se obrok svideo, planirate li da pojedete još jedan tanjir ili ste završili sa konzumiranjem hrane.

Okačila je ovu sliku na Fejsbuk i sve vas pita: KAKO DA OTVORIM ORMAN, A DA SE NE POLOME TANJIRI?! (FOTO)

Ručanje kod kuće može biti neformalno i bez previše pravila, no u restoranu bi trebali da se pridržavate odgovarajućeg bontona. Ono uključuje konzumiranje hrane bez srkanja i mljackanja, kao i korišćenje određenog pribora za jelo, prenosi dnevnik.hr.

Položaj viljuške i noža na tanjiru može značajno doprineti celokupnom doživljaju tokom ručka u restoranu jer isti šalje određene poruke konobaru koje možda niste ni svesni.

1. Još uvek jedem

Kada želite polako uživati u obroku a da vam se konobar ne vrzma oko "glave" ili, ne daj Bože, uzme tanjir pre nego što ste završili sa jelom, važno je da viljušku i nož staviti na tanjir pod uglom od 45 stupeni, odnosno da priborom formirate piramidu na tanjiru. Na taj način poručićete još uvek jedem.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

2. Očekujem sledeće jelo

Kada ste završili sa jelom, ali želite konobarima poručiti da vam da donesu sledeći obrok od viljuške i noža ćete napraviti krst na sredini tanjira.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

3. Završio sam sa jelom

Kada ste gotovi sa jelom i ne želite više jesti, viljušku i nož postavićete u uspravan paralelan položaj. To je jasan znak konobaru da može uzeti vaš tanjir i pribor za jelo sa stola.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

4. Bilo je ukusno

Kada konobaru i kuvaru želite izraziti kompliment, viljušku i nož položićete vodoravno po sredini tanjira, jedno uz drugo. Na taj način sigurno ćete izmamiti osmeh na lice ugostiteljskom osoblju.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

5. Nije mi se svidelo

Ako želite da iskritikujete jelo, sigurno ćete veću količinu hrane ostaviti na tanjuru. Ovu poruku jasno ćete preneti i ako nož "provučete" kroz viljušku, a pribor stavite na tanjir pod uglom od 45 stepeni.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Crni

    27. februar 2017 | 16:13

    Ima netacnih stvari, procitaj i informisi se pre nego sto objavis.Aj pa tako..

  • Cika Velja

    27. februar 2017 | 15:56

    Ne baratam jezikom escajga,ali zato osoblju jasno stavim do znanja sve sto treba da znaju!?

  • Gospodin Grga Pitić

    27. februar 2017 | 21:14

    Mi izumeli viljušku a drugi da nas uče kako se koristi.. Hranite se kući..!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA