Sećate li se lude žabe? Najiritantnija stvar ikada na svetu napunila 20 godina (VIDEO)

Iritantni zvuk snimio je 1997. godine švedski student Daniel Malmedahl u pokušaju da stvori zvuk motora s unutrašnjim sagorevanjem

  • 3

Jedna od najiritantnijih pojava novijeg doba je Crazy Frog, kreštava plava žaba, koja je bez prestanka iritirala ljude 2004. i 2005. godine. Verovali ili ne, Crazy Frog ovih je dana napunila 20 godina.

Svi smo pevali ovaj Eminemov megahit, a on krije tajnu poruku koja je potpuno logična (VIDEO)

Naime, iritantni zvuk snimio je 1997. godine švedski student Daniel Malmedahl u pokušaju da stvori zvuk motora s unutrašnjim sagorevanjem. Zvuk je nakon nekog vremena postavio na svoju veb stranicu gde ga je čula jedna švedska nacionalna TV kuća i odlučila da ga emituje.

Šest godina kasnije, drugi švedski student Erik Vernkvist stvorio je animirani lik plave žabe i tako zvuku dao "lice". 2003. godine svet je otkrio Crazy Frog, originalno nazvanu "Iritantna stvar", i nastao je jedan od najiritantnijih hitova ikad.

Pesmu je 2005. obradio Axel F i postao je jedan od najuspešnijih singlova te godine. Na vrhu britanske liste se nalazio četiri nedelje, a na prvo mesto "Crazy frog" je dospela i u Švedskoj, Australiji, Belgiji, Francuskoj, Irskoj, novom zelandu i Švajcarskoj.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA