NASA je pitala ljude da daju 7 imena novim planetama, a onda je krenulo ludilo

Planeta MekPlanetfejs je odmah postao jedan od omiljenih predloga

  • 14

NASA je pozvala korisnike Tvitera da pomognu u imenovanju sedam novootkrivenih planeta i Planeta MekPlanetfejs je odmah postao jedan od omiljenih predloga. 

Lansiraće specijalni teleskop 2018. godine ka dokazima za okeane i život na novim planetama: Sve što treba da znamo o otkrićima NASA (VIDEO)

Sećate se možda Boatija MekBoatfejsa? To je ime koje su ljudi izglasali kada je britanska vlada htela da da ime svom novom brodu za polarna istraživanja.

Pa, ovo je njegov kosmički rođak. Najverovatnije.

Drugi Tviteraši su inspiraciju pronašli u sedam novela o Hariju Poteru, sedam delova filma "Paklene ulice" (Fast and Furious), Igri prestola i modelima ajfona kompanije Apple. A bilo je i trolovanja predsednika SAD Donalda Trampa.

Dok su mnoge zabavne ideje započele svoj viralni život, mala je verovatnoća da će neki od njih zaista biti i upotrebljen da bi se nadenulo ime egzoplanetama veličine Zemlje TRAPPIST-1 solarnog sistema.

To jest, ukoliko Međunarodna astronomska unija, koja imenuje astronomske objekte, ne odluči da iskoristi neki od predloga.

Tviterašima ostaje samo da se nadaju...

(Telegraf.rs / Izvor: huffingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Раднаскела

    1. mart 2017 | 21:59

    Па пошто се систем зове Трапист, нека се планете зову: Гауда, Горгонзола, Ементалер, Моцарела...а може и Пиротски, Сјенички, Златиборски...

  • Neko

    1. mart 2017 | 20:17

    Srbija jedan srbija dva itd

  • Imenjak

    1. mart 2017 | 21:47

    Nek daju oni oni su to izmislili pa nek lupe sad i imena pa na spavanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA