Ponovo pokrenuta rasprava da li je čuveni mačak Garfild muško ili žensko

Ta rasprava je započela pre dve godine, kada je tvorac Garfilda Džim Dejvis objavio da Garfild "nije baš mužjak ili ženka"

  • 8

List Vašington post je objavio da je Vikipedija "zaključala" tekst stranice o čuvenom mačku iz stripa i crtanog filma Garfildu, pošto je ponovo pokrenuta rasprava na internetu da li je on muškog pola ili možda - nije.

NEMA VIŠE BEOGRADSKOG GARFILDA: Najstariji mačak u Evropi danas je uginuo! (FOTO) (VIDEO)

Ta rasprava je započela pre dve godine, kada je tvorac Garfilda Džim Dejvis objavio da Garfild "nije baš mužjak ili ženka".

Dejvis je nastojao da rasvetli tu "kontroverzu" izjavom Vašington postu da je Garfild ipak mužjak i da ima "devojku" Arlin, ali, rekao je i da mu se životinje svidjaju kao tema jer "za njihovo razumevanje nisu važni pol, rasa ili nacionalnost".

Garfild je junak istoimenog stripa koji prati doživljaje i razmišljanja Garfilda, debelog, razmaženog, sebičnog i lukavog narandžastog mačora, zatim njegovog naivnog, dobrodušnog vlasnika Džona Arbakla, i priglupog, a odanog psa Odija.

Foto: Jim Davis Foto: Jim Davis

Od 2007. godine, strip se objavljuje u više od 2.500 dnevnih novina i časopisa i drži Ginisov rekord kao najrasprostranjeniji strip u svetu. Popularnost stripa je dovela do snimanja nekoliko animiranih televizijskih specijala, dve animirane televizijske serije i dva bioskopska dugometražna filma.

Garfild ismeva vlasnike kućnih ljubimaca i njihov odnos sa životinjama, često prikazujući samog ljubimca kao pravog gospodara domaćinstva. Strip se bavi i čestim ljudskim pitanjima i problemima, kao što su dijeta, apatija, dosada i "ponedeljci".

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Poljska

    5. mart 2017 | 09:02

    Pa mužjak je. Da je ženka za sve ove godine omacila bi se barem jednom.

  • :-)

    5. mart 2017 | 12:15

    Наравно да је мушко постоји и цртани филм. Да ли би се женско звало Гаршилд

  • Перагеније

    5. mart 2017 | 10:10

    Имамо таквогг мачора, дебелог и префриганог, у комшилуку. Моја жена га позове, а он трчи - да се мази и преде, а богами и да ручка. Покварен је као мућак!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA