Najspektakularniji neboder i čudo arhitekture: Gradiće se usred Menhetna u obliku naopakog slova U i biće najveći na svetu (FOTO)

Studio Oiio predstavio je ideju o najdužem neboderu na svetu, smeštenom na rubu Central parka u Njujorku

  • 12

Trka za gradnju najspektakularnijeg nebodera dostigla je "nove visine". Otkriven je novi neboder koji će transformisati panoramu Njujorka i Menhetna.

 

GRADI SE NAJVIŠI HRAM NA SVETU: Biće visok 200 metara i imaće 70 spratova (FOTO) (VIDEO)

 

Opisan je kao "najduža zgrada na svetu", a jedna od najboljih karakteristika je što će imati liftove koji će moći da putuju u krivinama, horizontalno i u petljama. I povezivao bi celu zgradu.

 

Neboder će se zvati "Big Bend", a arhitekte su pokušale da smisle inovativni koncept kako bi se uklopi u red zgrada milijardera u 57. Ulici, koji direktno gleda na Centarl park.

 

Zbog urbanističkih zakona Njujorka kojima se propisuje maksimalna visina zgrada, oni su pokušali da dužinom nebodera izazovu čelnike grada da prihvate njihov projekat.

 

Foto: oiiostudio.com

Foto: oiiostudio.com

 

- Njujorški urbanistički plan i propisi rezultirali su nizom trikova kojima ih građevinari pokušavaju zaobići i izvući najvišu moguću visinu. Ali šta ako visinu zamenimo dužinom? Ako uspemo da savijemo našu zgradu umesto da savijamo propise, dobićemo jednu od najprestižnijih zgrada Menhetna - objasnili su u arhitektonskom studiju Oiio.

 

Foto: oiiostudio.com

Foto: oiiostudio.com

 

Neboder bi bio visok oko 1.220 metara, obložen bi bio staklom, a dosad neviđeni liftovi su ono na šta su posebno ponosni.

 

Foto: oiiostudio.com

Foto: oiiostudio.com

 

The Big Bend neboder je dizajniran je u obliku preokrenutog slova U.

 

Foto: oiiostudio.com

Foto: oiiostudio.com

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs / Oiio Studio)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA