Kako su samo jedno slovo i jedan avion mogli da pokrenu užasni rat koji tinja godinama

- Kada je kabinsko osoblje otvorilo vrata moli su da vide naoružane ljude u uniformama koji su bili okrenuti ka avionu - rekao je putnik

  • 0

Delegacija korporativnih sponzora narednih zimskih Olimpijskih igara, koje se održavaju u južnokorejskom gradu Pjongčangu 2018. godine, umesto da sleti u taj grad završila je greškom u Pjongjangu u Severnoj Koreji.

KIM DŽONG UN VEŽBAO GAĐANJE: Ako izbije ovakav rat, niko i ništa neće preživeti!

Navodno pilot korporativnog aviona napravio je grešku kada je u pitanju plan letanja i navigacioni sistem. Avion je otišao čak 402 km severnije od svoje zacrtane destinacije.

U letelici se nalazilo osmoro putnika iz Pekinga koji su bili na svom izviđačkom putu. Zbunjena kontrola leta u Severnoj Koreji pritekla je u pomoć ovim ljudima.

- Stajali smo na pisti. Pilot je objavio grešku. Bili smo prestravljeni onim što je moglo da se dogodi - rekao je kasnije jedan član delagacije.

Rečeno im je da budu smireni i da sednu, prenosi telegraph.co.uk.

- Kada je kabinsko osoblje otvorilo vrata moli su da vide naoružane ljude u uniformama koji su bili okrenuti ka avionu - rekao je on.

Uz pomoć prevodioca pilot se izvinio. Putnicima su rekli da se iskrcaju i njihov prtljag je pregledan. Nakon inspekcije i pronalaska olimpijskih bedževa koji su trebali da se dostave u Pjongčang, ljudi iz Severne Koreje su bili zadovoljni što je sletanje bilo potpuno nemarno. Zatim su dozvolili da avion nastavi svoj  put u Južnu Koreju.

Da podsetimo, rat između Severne i Južne Koreje se vodio od 1950. do 1953. godine.

Primirje je potpisano 27. jula 1953. godine. Međutim rat se pravno nikada nije završio. Demarkacijska linija tzv. demilitarizovana zona predstavlja de facto granicu dve države.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA