KIM DŽONG UN VEŽBAO GAĐANJE: Ako izbije ovakav rat, niko i ništa neće preživeti!

Tokio je kritikovao lansiranje rakete i nuklearne testove Pjongjanga, ocenjujući da je to "nova pretnja koja ne sme da se dozvoli"

  • 1

Severnokorejski lider Kim Džong Un je nakon što je Savet bezbednosti UN uveo nove sankcije Pjongjangu organizovao artiljerijske vežbe koje su obuhvatile i gađanje zamišljenih ciljeva, a među njima se našla i prestonica Južne Koreje.

KIM DŽONG UN POMNO PRATI AMERIČKE IZBORE: Čim se sazna pobednik, poslaće mu važnu poruku

Vojna vežba u kojoj su ciljevi bili pet ostrva i "tela reakcionarne vlasti" u Seulu i drugim gradovima, sprovedena je uoči objave jednostranih sankcija Južne Koreje usmerenih protiv nuklearnog programa Pjongjanga.

- Ako izbije rat, ovakvi smrtonosni udari bili bi naneseni južnokorejskim snagama kako bi u samom početku potpuno slomili njihovu spremnost na protivudar i potpuno ih izbrisale -  prenela je agencija KCNA Kimove reči.

- Niko i ništa neće preživeti - rekao je Kim dok je u četvrtak vodio vežbe.

Foto: Profimedia/AFP, Tanjug/AP, Google Maps Foto: Profimedia/AFP, Tanjug/AP, Google Maps

Južna Koreja je uvela nove jednostrane sankcije Severnoj Koreji zabranila ulazak u zemlju svim stranim stručnjacima za rakete i nuklearna oružja ako proceni da njihova poseta Sevrenoj Koreji predstavlja pretnju nacionalnim interesima Seula.  Posle Južne Koreje i Japan je uveo jednostrane sankcije Severnoj Koreji.

Tokio je kritikovao lansiranje rakete i nuklearne testove Pjongjanga, ocenjujući da je to "nova pretnja koja ne sme da se dozvoli", navodi AP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OBILIC

    2. decembar 2016 | 18:38

    VESELI ČOVEK BUDUĆNOSTI KO KAŽE DA MOJ KIM NE MOZE DA OPALI NUKLEARKOM.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA