BIZARNA PRESUDA: Tinejdžer silovao petogodišnjakinju - ne sme da gleda porniće pet godina!

Dečak je napao devojčicu u svojoj kući, gde mu je bilo plaćeno deset dolara na sat da je čuva. Naime, tinejdžer je devojčici stavio krpu na usta i rekao kako će da joj da čokoladu. Sud je tinejdžera oslobodio optužbe, jer smatra da nije bio svestan čina

  • 2

Tinejdžer (14) iz Velike Britanije optužen je za silovanje nakon što je silovao petogodišnju devojčicu, koju je čuvao u svojoj kući.

Sudija, Garet Havksvort, odbio je da kazni maloletnika, smatrajući da dečak nije bio svestan čina, jer je bio pod uticajem pornića koje često gleda.

- Verujem da ste impulsivno reagovali jer ste bili izloženi takvom sadržaju. Vaša izloženost i nezrelost je razultirala tragedijom. To nije vaša krivica, već krivica ovog društva - rekao je sudija dečaku.

Tinejdžeru je presudom zabranjeno da u sledećih pet godina gleda porniće, kao i korišćenje kompjutera.

- Ne znam da li ste svesni, da ste samo četiri godine stariji išli biste u zatvor zbog silovanja. Dobili biste najmanje šest godina - obratio se sudija dečaku.

Dečak je napao devojčicu u svojoj kući, gde mu je bilo plaćeno deset dolara na sat da je čuva. Naime, tinejdžer je devojčici stavio krpu na usta i rekao kako će da joj da čokoladu. Umesto toga, silovao ju je. Uplašena devojčica je sve ispričala svom tati. Dečak je na sudu priznao čitav čin, a, kako je rekao, devojčicin otac mu je toliko pretio da veruje da će do kraja života živeti sa tom traumom.

Izveštaj Vlade svedoči o dosta sličnih napada. Naime, pre samo mesec dana desio se sličan slučaj u kojem je dečak (12) silovao devojčicu (9), takođe pod uticajem porno filmova. Zaključak suda je da u ovakvim slučajevima nisu kriva deca, već društvo.

(I. Danić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Milica

    4. jul 2012 | 15:28

    Eto,u sta ce da se pretvori taj decak?U monstruna!!! Posle se svi cude sto ima asve vise manijaka....umesto da ga kazne na neki nacin,oni kazu da je krivo drustvo.Drugo,on nije toliko mali da ne zna sta radi!A niko se nije zapitao sta ce se desiti toj devojcici od pet godina i kakve ce traume ona imati....jadnica. .. Ona je jedina zrtva ovde i totalno nebitna u celoj prici...******* ti drzavu,zakon i sve ostalo...Ne znam da li bi taj sudija isto tako reagovao da je ta devojcica bila njegova cerka,idiot bolesni!

  • pele

    4. jul 2012 | 15:58

    Sada mozemo ocekivati,sirom sveta 15-togodisnjake koji siluju,i znaju da ce se izvuci na "prokleto drustvo i internet".Zna on vrlo dobro sta je uradio.Svaki sudija koji izigrava milosrdnika bi mogao to najbolje pikazao tako sto bi svoje dete(ili unuku) dao da cuva takav tip,a ne preko tudje muke da izigrava nekog ko "razume".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA