≫ 

Iza najbogatijih i najmoćnijih muškaraca na svetu stoje ove žene: Da li je u tome njihova tajna? (FOTO)

Pametne su i zgodne, a istovremeno su i jednostavne osobe

  • 4

Stara izreka kaže da iza svakog uspešnog muškarca stoji uspešna žena. Tako su i poznati milioneri i milijarderi za svoje životne saputnice morali da odaberu žene koje mogu da im pariraju u svakom smislu. Pametne su i zgodne, a istovremeno su i jednostavne osobe. Predstavljamo vam neke od tih dama.

Ovo su najbogatiji ljudi oko nas: Top 10 milijardera od Grčke do Norveške (FOTO)

Prisila Čen supruga je osnivača Fejsbuka, Marka Zakerberga. Upoznali su se 2003. godine na Harvardu gde su zajedno studirali. Mark je, po njenim rečima, od samog početka bio dosta stidljiv i štreberski tip, ali da je veza ozbiljna, shvatila je kada joj je rekao "da bi radije bio s njom na dejtu nego polagao ispite".

Foto: Profimedia/Newscom Foto: Profimedia/Newscom

Venčali su se na intimnoj ceremoniji 2012.godine. Prisila je po zanimanju pedijatar, a ozbiljno se bavi humanitarnim radom. Ona i suprug donirali su preko 1,4 milijarde evra raznim udruženjima koje se bave obrazovanjem, naukom i brigom za zdravlje dece.

Foto: Profimedia/INF Foto: Profimedia/INF

Ulaže u obrazovanje

Lorin Pauel Džobs je udovica Stiva Džobsa. Posvetila je život ulaganju u obrazovanje mladih, pomoć migrantima i socijalnoj pravdi oko zaštite životne sredine.

Foto: Profimedia/Zuma Press - News Foto: Profimedia/Zuma Press - News

Posebno brine za decu koja iz finansijskih razloga ne mogu da priušte fakultet.

Foto: Profimedia/Newscom Foto: Profimedia/Newscom

Ona i Stiv su se upoznali 1991. godine i zajedno imaju troje dece. Džobs je 2012. godine preminuo od raka pankreasa.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Ekstravagantno venčanje

Lusi Sautvrt je supruga suosnivača Gugla, Larija Pejdža. Doktorirala je na Stanfordu. Jedno je vreme radila sa suprugom u Guglu, ali sada kod kuće brine za njihovo dvoje dece. Iako rado izlazi, venčanje sa Larijem se održalo na privatnom ostrvu sa 600 gostiju, o njoj se zapravo puno ne zna. Ali, takođe dosta novca ulažu u humanitarni rad.

Malo su zajedno, malo ne

Talula Rajli je britanska glumica i bivša žena Elona Muska. Njih dvoje su se naime venčali i rastali već dva puta. Upoznali su se 2008. godine u Londonu i venčali u Škotskoj dve godine kasnije. Nakon dve godine braka rastali su se, no ponovno su se venčali 2013. Godinu i po kasnije, Musk je ponovno zatražio razvod, ali ga je i povukao. Ipak, 2016. godine razvod je okončan. No, ko zna...

Foto: Profimedia/Zuma Press - Entertaiment Foto: Profimedia/Zuma Press - Entertaiment

Varaju ju je dve godine

Ana Vojcski je bivša žena još jednog suosnivača Gugla, Sergeja Brina. Završila je biologiju i genetiku na Stanfordu. Ima svoju firmu, a jedna od sestara je predsednica uprave Jutjuba. Brak sa Sergejom završio se 2015. kada je otkrila da ju već dve godine vara sa jednom od svojih radnica u kompaniji.

Mlađana Fabiana druga je Bernijeva supruga

Fabiana Flosi (37) udata je za Bernija Eklston(83) osnivača i vlasnika Formule 1.Venčali su se 2012. godine i o njoj se zapravo ne zna puno. Za sada deluje da su u srećnom braku.

Foto:AP/Tanjug Foto:AP/Tanjug

Podržava umetnost

Daša Aleksandrova Žukova partnerka je Romana Abramoviča. Njegovo se bogatstvo procenjuje na 8,2 milijarde evra. Urednica je modnog časopisa i podržava umetnost. Sa Abramovićem je u vezi od 2006. i imaju zajedno dvoje dece, prenosi Express.hr.

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

Spisateljica i aktivistkinja je supruga osnivača Amazona

Mekenzi Bezos aktivistkinja i spisateljica udata je za Džefa Bezosa, osnivača Amazona, "teškog" 36 milijardi evra. Zalaže se za prava istopolnih parova, a napisala je i dve knjige. Venčali su se 1993. godine i zajedno imaju dvoje dece.

Foto: Profimedia/INSTAR Images Foto: Profimedia/INSTAR Images

Donirali su više od 596 miliona evra

Suzan Libermen Del je supruga predsednika uprave Dela, jednog od najvećih proizvođača kompijutera na svetu. Predsednica je udruženja koja deci širom sveta koja su slabog imovinskog stanja pomaže u obrazovanju. Par je u braku od 1989. godine, a donirali su zajedno više 596 miliona evra u humanitarne svrhe.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Milan

    25. april 2017 | 21:49

    Bernijeva je na -46 ko u Sibiru... "Ljubav" ne broji godine a milione svakako!

  • poreski obveznik

    26. april 2017 | 10:11

    Iza svakog uspesnog muskarca stoji organizovana kriminalna grupa a ne zena!

  • dr. Rusofil

    25. april 2017 | 22:58

    Ovaj fejsbuk mason je nasao zenu ko lenon... klon od joko ono zvane grob

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA