Skočite u najveći bazen na svetu: Koštao je 2 milijarde dolara, veliki je kao 12 fudbalskih terena, dubok 30 metara (FOTO) (VIDEO)

Bazen se prostire na više od 80.000 kvadratnih metara

  • 11

Na stotinak kilometara od glavnog grada Čilea, tačnije u San Alfonso de Maru, tik do obale Tihog okeana nalazi se najskuplji bazen na svetu čija izgradnja je koštala dve milijarde dolara.

Samo za najhrabrije: Bazen na 42. spratu ima stakleno dno, a malo ko je spreman da pliva 152 metara iznad zemlje!

Bazen se prostire na više od 80.000 kvadratnih metara, što je grubo računato skoro veličina 12 prosečnih fudbalskih terena, a izgrađen je zbog jedinstvenog problema sa kojim se susreće Čile.

Naime, iako se Čile nalazi uz samu obalu Tihog okeana, ova zemlja ima relativno malo pogodnih plaža za kupanje tokom cele godine zbog Humboldtove struje koja donosi hladnu okeansku vodu s Antarktika i većim delom godine je ta voda prehladna za kupanje.

Printskrin: Vimeo/pabloaranedafotografo Printskrin: Vimeo/pabloaranedafotografo

Tu na scenu stupa Fernando Fišman i njegova kompanija Crystal Lagoons koja je dovršila bazen 2006. godine, a kako govore neke novije procene, gradnja bazena koštala je nešto manje od dve milijarde dolara.

Budući da je izgrađen tik uz luksuzno odmaralište San Alfonso de Mar, prosečni Čileanci teško sebi mogu da priušte posetu ogromnom bazenu.

Printskrin: Vimeo/pabloaranedafotografo Printskrin: Vimeo/pabloaranedafotografo

Svake godine troši se oko četiri miliona dolara samo na održavanje ogromnog bazena, koji je na nekim mestima dubok i više od 30 metara.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Jaaa

    2. maj 2017 | 12:43

    Prelepo !

  • Kralj-CZ

    2. maj 2017 | 12:37

    Koja je svrha tog bazena sa tolikim troškovima ? A okean je tu ?

  • Ja i samo ja

    2. maj 2017 | 14:00

    Nije tacno da odrzavanje toliko kosta porcitajte na sajtu kompanije koja je razvila tehnologiju za preciscavanje (morske) vode a razlog zasto je napravljen bazen jer i ma ajkula i hladna voda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA