≫ 

On je Dart Vejder, ali stvarno: Radi na hirurgiji, celog života ga jure, a žene odlepe kad mu čuju ime (VIDEO)

I da, to mu je pravo ime koje su mu dali roditelji 1978. godine kada se rodio, manje od godinu dana pošto je izašao prvi u nizu filmova "Star wars"

  • 0

Verovatno mislite da je Dart Vejder umro na Zvezdi smrti u filmu "Povratak džedaja". Ali ne. On je živ i zdrav i živi u Tenesiju.

Na prodaju maska Dart Vejdera vredna milion i po dolara (FOTO)

Dart Vejder Vilijamson (39) je hirurški tehničar u bolnici u predgrađu Memfisa.

- Kad sam se rodio, mama je htela da mi da ime Junior, po ocu. Ali, moj otac je bio "Star wars" fan. Bio je toliko opčinjen likom Dart Vejdera da je bio u fazonu "Ovo bi bilo strava ime za našeg sina" - priča Vilijamson.

Strava u smislu odlično.

- Pod efektima anestezije, moja majka bi pristala na bilo šta. Rekla je otprilike: "U redu, dobro, može". A posle, bila je u fazonu "Šta sam to uradila?"

Vilijamson već 10 godina radi u bolnici, bez mnogo halabuke. To se promenilo ove godine, zahvaljujući preduzimljivom portparolu bolnice Dereku Venkusu.

Printskrin: Youtube/Saint Francis Hospital-Bartlett Printskrin: Youtube/Saint Francis Hospital-Bartlett

- Čuo sam da ljudi pominju Darta Vejdera na hirurgiji. Mislio sam da nema šanse da mu je to pravo ime - priča Derek Venkus.

Kad se uverio da osoba s tim imenom postoji, snimili su kratak video i objavili ga baš uoči Četvrtog maja, nezvaničnog "Star wars" praznika.

Vilijamson kaže da kao mali nije voleo svoje neobično ime. Deca su ga stalno ismevala, nastavnici su se smejuljili dok su izgovarali njegovo ime tokom prozivanja.

- U početku sam se pitao šta su mi svi to uradili? Ali kad sam izašao iz srednje škole i kad sam skapirao da se devojkama sviđa, mislio sam da to mogu da iskoristim kao svoju prednost - priča Dart Vejder.

Printskrin: Youtube/Saint Francis Hospital-Bartlett Printskrin: Youtube/Saint Francis Hospital-Bartlett

Za sebe kaže da nikada nije privlačio pažnju ili tražio specijalan tretman jer je nazvan po jednom od najpoznatijih zlikovaca u istoriji filma. Njegove ćerke, koje imaju 15 i 10 godina, prevrnu očima kad god neko napravi frku oko toga. Ali, to neke nije sprečilo.

Prošle godine Darta Vejdera je zaustavio saobraćajac zbog brze vožnje i bio je toliko oduševljen njegvoim imenom da ga je pustio samo uz upozorenje.

Printskrin: Youtube/Saint Francis Hospital-Bartlett Printskrin: Youtube/Saint Francis Hospital-Bartlett

- Tražili su mi autograme i da se slikaju sa mnom. Tražili su mi da idem s njima na premijeru filma - kaže Vilijamson.

I tu priča postaje čudna, Vilijamson nije odgledao nijedan nastavak filma još od "Povratka džedaja" iz 1983. godine. U stvari, on čak i ne voli toliko "Star wars" sagu. Više voli "Osmog putnika". A Dart Vejder mu nikako nije omiljeni lik iz filma. Više voli Boba Feta.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Izvor: edition.cnn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA