Nešto nemilosrdno ubija velike bele ajkule: Odgrize im jetru, pa odbaci njihove leševe. Na plažama ljudi naiđu na horor! (FOTO)

Zbog nedavnih napada, ajkule su pobegle sa tog područja, što je veoma naškodilo domaćim kompanijama

  • 5

Velike bele ajkule su verovatno najstrašnija bića u vodi, ali nekada im oštri zubi nisu dovoljni za druge grabljivice. Ona su naime meta kitova ubica, koji se prilikom napada ustremljuju na njihovu jetru, prenosi Dejli Mejl.

Nije naučna fantastika: Ajkula se nasukala 13 KILOMETARA OD MORA (FOTO)

Njihova tela se često mogu pronaći na plažama u Južnoj Africi, a jedan stručnjak kaže da su im jetre uklonjene gotovo hirurškom preciznošću.

- Ovo je veoma tužan period za nas. Priroda može da bude veoma okrutna, a ove ogromne životinje su u stanju ga ajkulama uzmu jetru veoma precizno i da potom odbace njihov leš - kaže biolog Alison Tovner putem Fejsbuka.

Sve ovo se događa u gradu Gansabiju u Južnoj Africi, koji važi za najbolji region gde može da se roni sa ajkulama. Zbog nedavnih napada kitova ubica, ajkule su pobegle sa tog područja, što je veoma naškodilo domaćim kompanijama, prenosi ladbible.com.

- Poslednja bela ajkula je bila ovde 8. februara, a brodovi koji se bave ronjenjem sa ajkulama nisu videli nijednu već dve nedelje - kaže Alison.

Najnovija žrtva je mužjak od 4.2 m koji ima nekoliko povreda koje odgovaraju šablonu ostalih ajkula.

Ribar Ben Bond iz Somerseta je tokom tri dana pecanja u Irskoj naleteo na ogromnu ajkulu. Sat vremena se borio sa njom kako bi je upecao. Kada ju je izmerio video je da teži neverovatnih 68 kg i veruje se da to najveća ajkula koja je ikada uhvaćena u Evropi.

Ipak, Ben i ostatak posade ju je bezbedno vratio u vodu. Njemu rekord neće biti priznat, jer je odbio da ubije akjulu, pošto je ugrožena vrsta.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • El Servos De Čivija

    10. maj 2017 | 21:20

    Orke ih uhvate za bocno peraje I okrenu na ledja, bele ajkule tad izgube svest na par minuta I onda orke pojedu jetru jeru jer je bogata ugljenim hidratima I omega 3 kiselina a.....gde druge ajkule osete krv sopstvene vrste, nikada se vise ne vracaju u te vode....

  • Budak

    11. maj 2017 | 11:37

    To je moja tasta sigurno,meni je pojela dzigericu pa presla na ajkule.

  • Н. С

    10. maj 2017 | 22:03

    Најзад и један хуман човек, кад је заштита животиња у питању. Биће нешто од човека

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA