Naučno je dokazano da GLEDANJE OVE SLIKE smiruje čoveka za 3 sekunde (FOTO)

Park svetog Stefana ili Sent-Stivens-Grin, smešten u samom centru Dablina, dizajniran je od strane Vilijama Šeparda i otvoren jula 1880. godine. Pravougaonog je oblika, zauzima prostor od 89.000 kvadratnih metara i najveći je među glavnim dablinskim takozvanim džordžijanskim vrtnim trgovima

  • 1
Sent-Stivens-Grin ili Park svetog Stefana u centru Dablina, otvoren 1880. godine, gledan iz ptičje perspektive. Foto: Wikimedia Commons/Dronepicr Sent-Stivens-Grin ili Park svetog Stefana u centru Dablina, otvoren 1880. godine, gledan iz ptičje perspektive. Foto: Wikimedia Commons/Dronepicr

To koliko ljudskom duhu i psihi prija boravak u prirodi, čak i samo osmatranje zelenila, odavno je dokazano. E sad, da li je baš naučno dokazano ili je više ljudski utisak i stvar opšteg iskustva, nije toliko važno.

Ako zelenilo koje prija duši povežemo sa vrhunskom pejzažnom arhitekturom, skladom koji ova važna umetnost stvara u prostoru u kome živimo, i sa ptičjom perspektivom koja je tako nebeska a nama opet prirodno nedostižna jer ne znamo da letimo, šta dobijamo? Dobijamo fotografiju pred vama koja donosi momentalni užitak i smirenje.

Na njoj se nalazi Park svetog Stefana ili Sent-Stivens-Grin (eng. St Stephen's Green; irs. Faiche Stiabhna) koji je smešten u centru Dablina, glavnog grada Republike Irske. Dizajniran je od strane Vilijama Šeparda i otvoren jula 1880. godine dok je ova zemlja još uvek bila delo Ujedinjenog Kraljevstva (tada se zvalo Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Irske).

Park se nalazi u susedstvu Grafton Strita, jedne od glavnih dablinskih trgovačkih ulica, a oko parka su načičkane zgrade brojnih javnih institucija, kao i terminus tramvajskog sistema. Pravougaonog je oblika, zauzima prostor od 89.000 kvadratnih metara i najveći je među glavnim dablinskim takozvanim džordžijanskim vrtnim trgovima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA