Uzgojene papričice "Zmajev dah", toliko su ljute da mogu da ubiju čoveka! (VIDEO)

Smit je papričicu uzgojio u saradnji s Univerzitetom Severnog Velsa u sklopu istraživanja o alternativnim metodama anestezije

  • 1

Velški uzgajivač Majk Smit tvrdi da je stvorio papričicu toliku ljutu da može da ubije čoveka, koju je prikladno nazvao "Zmajev dah", prenosi Hina.

Luđu kombinaciju skoro nismo videli: Paprika + kafa = ljuti papućino (VIDEO)

"Zmajev dah" ima 2,5 miliona jedinica na Skovilovoj skali ljutine. To je dovoljno da kod nekih ljudi izazove anafilaktički šok i smrt", kaže Smit za "Dejli post".

Navodi se da je Smit ovu papričicu prijavio "Ginisovoj knjizi rekorda" i čeka odgovor o tome hoće li ona i službeno biti proglašena najljućom na svijetu, prenosi Hina.

Smit je papričicu uzgojio u saradnji s Univerzitetom Severnog Velsa u sklopu istraživanja o alternativnim metodama anestezije. Navodi se da pacijent, na primer, može da utrlja ulje papričice na kožu i "umrtvi" je.

Po postojećem rekordu u "Ginisovoj knjizi", najljuća poznata papričica "Karolina Riper" ima 1,57 miliona jedinica na Skovilovoj skali ljutine.

Reč je o tabeli koja zapravo označava nivo kapsicina, vrste alkaloida koji se nalazi u papričicama. Kada kapsicin dođe u dodir sa receptorima na telu, najčešće jezikom, nervni sistem to interpretira kao osećaj žarenja i pečenja.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Sremac

    12. jun 2017 | 13:09

    Imao sam habanero i uništio ga volim ljuto ali habanero je otrov A tek ovo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA