≫ 

Svet dobio prvu bebu čiji je pol NEPOZNAT (FOTO)

Svojoj bebi neće dati pol sve dok dovoljno ne poraste da sama shvati i odabere kog će pola biti

  • 28

Bebin roditelj, Kori Doti, koji se takođe ne predstavlja ni kao muško ni kao žensko već za sebe koristi zamenicu "to", želi isto da uradi i za svoju osmomesečnu bebu bebu Siril Atli.

Ovi ljudi jedu najčudnije stvari na svetu - jedni fekalije, a drugi penis (VIDEO)

Doti objašnjava da svojoj bebi neće dati pol sve dok dovoljno ne poraste da sama shvati i odabere kog će pola biti.

- Prihvatam svoje dete kao bebu i trudim se da mu dam svu svoju ljubav i pažnju, kako bi bila kompletna osoba i potpuno izvan svih organičenja u koja nas sistem stavlja deleći nas na polove - kaže Doti.

Međutim, borba tek počinje. Naime, Doti je samohrani trans roditelj koji pokušava da u Britanskoj Kolumbiji obezbedi da njegovo dete dobije bespolnu zdravstvenu knjižicu, koju nema od novembra, kada je rođeno. Iako je provincija to odbila, ipak su mu prošlog meseca poslali knjižicu za dete sa oznakom "U" - undertermined (neopredeljeno).

Dotijev advokat je objasnio za Dejli mejl da samo u Ontariju za sada postoji zvanična mogućnost odabira treće opcije, ali ukoliko bi detetu na krštenici bila ta opcija to otvara razne mogućnosti za diskriminaciju i nasilje iz mržnje koje prema njemu mogu da imaju neupućeni.

Kori Doti sada sa Tribunalom za ljudska prava Britanske Kolumbije ima spor u kome pokušava da dokaže da u celoj Kanadi i Britaniji treba da postoji opcija "bespolnosti", a vlada Kanade je početkom godine razmatrala zakon kojim bi se u sistem i zvanično uvela pomenuta opcija.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA