Zavirite u Eskobarovu kuću koja je postala luksuzni hotel: Tu su se vrtele milijarde dolara, a sada noć u njoj košta 450 evra (FOTO) (VIDEO)

Hrana koja se poslužuje pak dolazi iz vrta koji se održava na posedu hotela, od lokalnih farmera i poljoprivrednika

  • 1

Više od deset godina kuća kralja kokaina u Tulumu u Meksiku zjapila je prazna, a Lio Lamca, trgovac umetninama, odlučio je to da promeni.

Sin Pabla Eskobara otkrio šta mu je otac govorio o drogi i podzemlju: Ovo nasledstvo "kralja kokaina" je zapravo vrednije od limuzina i vila (FOTO)

Printskrin: Youtube/Moises Villadiego, casamalca.com Printskrin: Youtube/Moises Villadiego, casamalca.com

Izgradio je luksuzan hotel s pet zvezdica, zadivljujuću "Casa Malcu", koja sada ima 35 ekstravagantnih soba, samo za odabranu klijentelu.

Објава коју дели Casa Malca Tulum (@casamalca) дана

Lokalno stanovništvo kaže da je Pablo Eskobar, čiji je kartel dnevno zarađivao oko milijardu evra, ovu rezidenciju izgradio 1980-ih. Raskošna vila smeštena je tik uz plažu, a nudi pogodnosti koje samo retki mogu priuštiti.

Објава коју дели Casa Malca Tulum (@casamalca) дана

Noć u kući Pabla Escobara košta oko 450 evra, piše 24sata.hr.

Објава коју дели Casa Malca Tulum (@casamalca) дана

Hotel ima i podzemnu saunu, bazene uz more, sportske terene na zgradama, sobe i predvorja ispunjena slikama i skulpturama samo su deo bogate ponude prestižnog hotela.

Објава коју дели Casa Malca Tulum (@casamalca) дана

Hrana koja se poslužuje pak dolazi iz vrta koji se održava na posedu hotela, od lokalnih farmera i poljoprivrednika.

Објава коју дели Casa Malca Tulum (@casamalca) дана

Lio Lamca koji je na posedu prvi put bio 2003. godine , a 2012. ga počeo renovirati, kazao je da se za ovaj potez odlučio jer mu se činilo izazovnim. - Nisam mogao da verujem da u ovom svetu posed poput ovog još uvek postoji i da ga još uvek nisu uzele bogate korporacije - kazao je Lamca.

Po životu i liku Pabla Eskobara snimljena je i Netfliksova serija "Narkos" koja prati uspon i pad moćnog i nemilosrdnog gospodara droge. U cvetanju biznisa procenjuje se da je 80 posto kokaina koji se konzumirao u svetu distribuirao medelinski narkokartel. Kralja kokaina ništa nije prečilo u uspešnom poslovanju, pa se smatra da stoji iza ubistava hiljada ljudi. Njegov je posao bio toliko obiman da je pored aviona, helikoptera, automobila, kamiona i brodova posedovao i dve podmornice za prevoz kokaina u SAD.

Објава коју дели Casa Malca Tulum (@casamalca) дана

Eskobar je Mariju Viktoriju Henao oženio kad joj je bilo samo 15 godina. Ona je sa njihovo dvoje dece godinu dana nakon Eskobarove smrti putovala dok nije dobila azil u Argentini. Eskobara su policajci ubili u pucnjavi u Medelinu 2. decembra 1993.

Foto: Profimedia/Visual movies Foto: Profimedia/Visual movies

Independent je u oktobru prošle godine napravio popis činjenica koje su demonstrirale koliko je Pablo Eskobar bio bogat.

1. Sredinom osamdesetih godina prošlog veka, Eskobarov kartel nedeljno je zarađivao 420 miliona dolara, odnosno 22 milijarde dolara godišnje.

2. Eskobar je sedam godina zaredom bio na Forbesovoj listi svetskih milijardera (od 1987. do 1993.). 1989. godine našao se na sedmom mestu najbogatijih ljudi na svetu.

3. Do kraja osamdesetih, opskrbljivao je 80 posto svetskog tržišta kokaina.

4. Svakog je dana u SAD krijumčario oko 15 tona kokaina.

5. Drugim rečima, četiri od pet Amerikanaca 'šmrkali' su Eskobarov kokain.

6. Eskobar je godišnje imao gubitke i do 2,1 milijarde dolara, no čak ni ta činjenica nije uticala na njegovo bogatstvo. Eskobarovo bogatstvo postalo je problematično kada nije uspevao da 'pere' novac dovoljno brzo. Stoga je skrivao novac po poljima (zakopavao ga), u skladištima, ugrađivao ga u zidove... Navodno je toliko puno zarađivao da je svake godine otpisao 10 posto novca kojeg su ili pojeli štakori u skladištima ili ga je uništila voda, ili je jednostavno nestao. Ali novca je bilo toliko puno da Eskobar za to nije ni mario.

7. Svaki mesec je na gumice kojima je vezao snopove novčanica trošio 2.500 dolara.

Foto: www.reddit.com Foto: www.reddit.com

8. Jednom je prilikom spalio 2 miliona dolara u kaminu jer je njegovoj ćerki bilo hladno. Prema tvrdnjama Eskobarovog sina, to se dogodilo za vreme dok se porodica skrivala u skloništu u planinskom području Medelina. Eskobarova ćerka Manuela je pokazivala znakove hipotermije, pa je otac odlučio da spali novčanice kako bi joj bilo toplo. U dim je doslovce otišlo dva miliona dolara.

9. Nosio je nadimak "Robin Hud" jer je delio novac siromašnima i gradio stanove za beskućnike. Izradio je 70 kvartovskih fudbalskih igrališta i zoološki vrt. Mnogi smatraju da je to činio iz jednostavnog razloga što više nije imao gde sa kešom.

10. S Kolumbijom je sklopio dogovor zahvaljujući kojem je boravio u vlastitom luksuznom zatvoru poznatom i kao "Katedrala". Eskobar je mogao da bira ko će biti drugi zatvorenici i ko su čuvari. Takođe, najnormalnije je mogao voditi kartel iz zatvora i primati posetioce.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Србин77

    11. jul 2017 | 18:53

    Промашио је суштину живота. Жалостан случај.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA