Lepotica se ugušila dok se takmičila u brzom jedenju palačinki

Nesreća se dogodila prošle godine, a tužba je tek podneta

  • 7

Dvadesetogodišnja studentkinja umrla je na američkom univerzitetu u Konektikatu, tako što se ugušila na takmičenju brzog jedenja palačinki!

Nesrećni događaj zbio se još prošle godine, a porodica preminule Ketlin Nelson podnela je u ponedeljak tužbu protiv Univerziteta.

- Devojka je počela da se guši i jedna od studenkinja medicine na takmičenju je to primetila. Uhvatila ju je i lagano oborila na zemlju - rečeno je u policiji za američke medije u aprilu 2017.

Organizatori su pokušali da oslobode disajni put nesrećne devojke, ali nisu uspeli da je spasu. U tužbi se navode tvrdnje policije da su njena usta bila "pretrpana palačinkama, skoro do zuba".

Ona je najpre zbrinuta u lokalnoj bolnici, a potom prebačena u Njujork, u Medicinski centar Kolumbija univerziteta, gde je preminula nekoliko dana kasnije.

Na autopsiji je utvrđeno da je studentkinja preminula od gušenja zbog prekida disajnog toka.

Tužbom se od Univerziteta traži novčana odšteta, ali i da se podigne svest o opasnostima amaterskih takmičenja u jedenju.

- Ova takmičenja su očigledno opasnija nego što to ljudi misle važno je za javnost, a naročito za obrazovne institucije da razumeju da je određena hrana bezbednija od druge i da bi se boljim predviđanjem bukvalno mogli spasti životi - kazala je advokatica.

(Telegraf.rs/nypost)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B

    30. oktobar 2018 | 19:54

    Jaoo najgori su mi ovi kojim ce novac da zameni dete. Ko je terao vase dete od 20 godina da to radi? Nije dete od 7 vec devojka od 20.

  • Danijel

    30. oktobar 2018 | 20:13

    Uvijek su mi bila suluda takmičenja u brzom jedenju ili ispijanju. To je veliki šok za organizam.

  • Srki

    30. oktobar 2018 | 20:24

    Amerikanci sta reci .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA