HUMANO: Kafić za pse lutalice u Južnoj Koreji (FOTO) (VIDEO)

Da biste uživali u društvu ovih pasa, morate platiti ulaz 7,20$, ali to uključuje kafu ili sok, kao i veliki izbor kolača i krofni. Takođe, deo prihoda odlazi na brigu i ishranu pasa koji borave ovde

  • 0

Takozvani "kafići za ljubimce" postali su pravi hit u azijskim zemljama. Naime, u Južnoj Koreji postoji "pseći kafić" gde se možete opustiti uz druženje sa dvadesetak pasa koji se prosto nadmeću za vašu pažnju.

U Japanu  postoje "mačji kafići" u koje odlaze napeti biznismeni da bi se opuštali okruženi macama koje predu. Mnoge azijske zemlje su usvojile ovaj koncept, a od evropskih Austrija.

Nasuprot već postojećim kafićima,  zaljubljenici u životinje u južnokorejskom gradu Busan odlučili su se za drugačiji pristup i otvorili "kafić za pse lutalice", gde posetioci uživaju okruženi psima koji vole druženje sa ljudima.

Prema rečima stanovnika Busana, to je užurban grad sa malim stanovima, tako da se držanje psa smatra luksuzom. Upravo zato je ovaj kafić baš ono sto je ovom gradu nedostajalo.

Kafić je ostvarenje sna svakog zaljubljenika u pse. Čim uđete unutra, dočeka vas puno psića koji jedva čekaju da skoče na vas i da vas izbalave. Ponekad se čak i posvađaju međusobno da bi osvojili vašu pažnju, ali to je normalno kada imate toliko pasa na jednom mestu.

U kafiću postoje pregrađeni delovi koji odvajaju male pse od velikih, kao što su labrador ili zlatni retriver, ali čini se da psi ne poštuju baš mnogo te prepreke. Oni trče svuda okolo, igraju se, skaču ljudima u krilo, i naravno, ponekad zapiške teritoriju. Međutim, to nikom ne smeta, jer, na kraju krajeva, to je ono zbog čega svi odlaze tamo.

Da biste uživali u društvu ovih pasa, morate platiti ulaz 7,20$, ali to uključuje kafu ili sok, kao i veliki izbor kolača i krofni. Takođe, deo prihoda odlazi na brigu i ishranu pasa koji borave ovde. Možete ostati koliko god želite, ali što duže ostanete sve je teže otići, kada vas vaši novi krzneni prijatelji pogledaju svojim tužnim kučećim okicama čim krenete ka izlazu.

Svi psi u ovom kafiću su lutalice, ali su svi jako dobro obučeni i istrenirani, tako da nema potrebe brinuti ni o čemu, osim eventualno da će vas neki veći pas oboriti dok vam pokazuje svoju naklonost, ili kako ćete oprati njihov miris sa odeće kada dođete kući.

Pogledajte kako kuce uživaju u kafiću:

(M. B. )

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA