KO NE PLATI NA MOSTU... Ukrao telefon od zaraženog ebolom - zarazio se ebolom!

Pacijent - za koga se ispostavilo da je bio zaražen virusom ebole - pre nego što je umro od hemoragijske groznice, prijavio je krađu telefona, što je pokrenulo istragu. Uređaj je nađen kod čoveka koji je pokazivao sve simptome ebole

  • 1

Jedan čovek je ukrao mobilni telefon od pacijenta iz odeljenja za izolaciju bolnice u afričkom gradu Johanesburgu.

Kako se kasnije ispostavilo, pacijent je bio zaražen virusom ebolom. Pre nego što je umro od hemoragijske groznice, prijavio je krađu telefona obezbeđenju bolnice, i započeta je istraga.

Policija je pronašla kradljivca nakon što je zvao svoje prijatelje sa ukradenog telefona. Čovek je pokazivao sve simptome ebole i tražio medicinsku pomoć.

Virus ebole, koji izaziva hemoragijsku groznicu, smatra se jednim od najopasnijih virusa, gde oboleli umiru veoma bolno dok krvare iz svih telesnih otvora.

Predsednik Ugande upozorio je narod u jednom televizijskom prenosu da treba da se uzdržava od fizičkih kontakata, kao što su rukovanje, neobavezan seks i sahranjivanja pokojnih na svoju ruku, da bi se sprečilo širenje virusa.

Verovatno bi trebalo da se uzdržavaju i od krađe mobilnih telefona.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA