USVOJITE KUCU: Pomozite dobrom Vuletu - mnogo je propatio! (FOTO)

Sa krvavim i odranim repom i ranama u predelu guze pronađen je na Novom Beogradu. Žena koja ga je pronašla ga je brzo odvela kod veterinara, gde mu je rep, amputiran a rascep kod anusa ušiven. Sada se oporavlja

  • 4

Nažalost, Vule je kao i mnoge napuštene životinje, mučene i odbačene, završio ispred garaža u 61. Bloku na Novom Beogradu, tražeći pomoć od nezainteresovanih prolaznika.

Pronađen je 1. septembra, u subotu pre podne, u lokvi krvi, sa krvavim i odranim repom i ranama u predelu guze. Žena koja ga je pronašla ga je brzo odvela kod veterinara, gde mu je rep amputiran, a rascep kod anusa ušiven.

Teško je podneo anesteziju i budio se ceo dan i noć, i nisu bili sigurni hoće li preživeti.

Na sreću, Vule se probudio i lagano se oporavlja. Rana mu polako zarasta i još uvek se ne oslanja na jednu nogu. Lepo jede, miran je i može da ustane da piški i kaki na mestu koje je na terasi predviđeno za to. Još uvek je pod terapijom i u narednim danima, ukoliko mu se noga ne oporavi, dobri ljudi koji se trenutno o njemu brinu će ga odvesti na snimanje i dalje preglede.

Dobre je naravi, tih i još uvek uplašen. Mlad je, ima otprilike do dve godine i težak je jedva 15 kg. Bio je nečiji pas, ima tragove ogrlice i vezivanja. Nije jasno kako su povrede nastale, da li od drugih pasa, nesavesnih divljih vozača ili razuzdanog ludaka.

Vule je sterilisan, a vakcine i prevoz budućem udomitelju obezbediće Vesna Pavlićević, koja se o njemu trenutno brine.

Ako želite da usvojite ovo divno živo biće, ako želite da na delu dokažete svoju humanost prema bićima koja su nam poslednjih 10.000 godina najbolji i nerazdvojni prijatelji, možete je kontaktirati na broj telefona: 060 066 17 10.

Pogledajte ga, mislite li da Vule ne zaslužuje topli dom u kome će biti voljen?

(E. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mirjana Sakic

    5. septembar 2012 | 21:38

    Bravo za humane novinare i lep tekst koji ce nadam se pomoci Vuletu da pronadje dom. Posle svega je itekako zasluzio, a i humana gospodja koja ga je spasila. Srecno

  • Nevena Jovanovic

    6. septembar 2012 | 08:24

    Prica je zaista dirljiva a Vule je na kraju ipak imao srece da dobije potrebnu negu, lecenje i sto je najvaznije ljubav, koju ce, sigurna sam, visestruko uzvratiti buducim udomiteljima. Divan gest plemenite gospodjice koja mu je pomogla. Srecno.

  • Vesna Pavlicevic

    24. septembar 2012 | 22:19

    Vule se oporavio i trazi dom. Ovaj maleni muzjak od 12 kg i 1 i po dana, dobre naravi i vesele prirode ceka svog udomitelja. 060 066 17 10 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4754616023058&set=a.3546602183467.2171300.1224927156&type=1&theater

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA