POSTALA ČUDOVIŠTE: Deformisala joj se glava nakon farbanja kose

Nakon farbanja Lorin (16) je glava prvo počela da je svrbi. Svrab se postepeno pogoršavao. U toku noći ju je probudio bol i nije mogla da otvori jedno oko. Pogledala se u ogledalo i vrisnula iz sveg glasa jer nije mogla da veruje da izgleda kao čudovište

  • 2

 

 

Lorin Tomas (16) iz Velike Britanije doživela je traumatično iskustvo kada joj je usled alergijske reakcije nakon farbanja kose otekla cela lobanja.

Naime, Lorin radi vikendom u jednom frizerskom salonu i nada se da ce postati frizer kada završi školu. Nakon što je pokušala da sama ofarba kosu uplašila se da više nikada neće izgledati normalno. Bila je prestravljena kada nije mogla da prepozna svoj lik u ogledalu.

Lorin je kod svoje kuće više puta farbala kosu poznatim brendom farbe "Najs end Izi" , i nikada joj se nisu ispoljili nikakvi štetni efekti. Ovoga puta je glava prvo počela da je svrbi. Mislila je u pocetku da ima vaške, pa je zamolila ujnu da joj pregleda kosu. Svrab se postepeno pogoršavao.

U toku noći ju je probudio bol i nije mogla da otvori jedno oko. Pogledala se u ogledalo i vrisnula iz sveg glasa jer nije mogla da veruje da izgleda kao čudovište.

Doktori su konstatovali da je u pitanju alergijska reakcija i prepisali joj terapiju. Međutim, tek posle nedelju dana otok je krenuo da spada.

- Nikada više neću farbati kosu kod kuće, čak ću i u salonu biti opreznija i uvek cu nositi zaštitne rukavice jer ne zelim opet da izgledam onako. To me, naravno, nije odvratilo od želje da postanem frizer - rekla je Lorin.

Zastupnica kompanije "Proktor & Gembl", koja proizvodi ovu farbu za kosu, rekla je da im je jako žao zbog cele situacije i da jako mali broj ljudi moze imati reakciju na farbu, kao što imaju, recimo, na hranu. Prioritet ove kompanije je sigurnost potrošača, ali se oni moraju pridržavati uputstava za upotrebu proizvoda. Stoga je neophodno svaki put pre farbanja uraditi alergijski test, čak iako ste istu farbu koristili više puta.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA