NOVI TADŽ MAHAL: Gradi se replika veličanstvenog spomenika - predviđen za svadbe (VIDEO)

Tadž Arabija u Dubaiju imaće tržni centar, hotel od pet zvezdica sa 300 soba i, naravno, prodavnice sa venčanicama i pratećom opremom. U okviru kompleksa biće izgrađene i replike piramida iz Gize, Visećih vrtova Vavilona, Ajfelovog tornja, Velikog kineskog zida i Krivog tornja u Pizi

  • 0

Graditelji u Dubaiju planiraju da naprave masivnu repliku jednog od najlepših spomenika na svetu - čuvenog Tadž Mahala.

Nazvana Tadž Arabija, ova replika, vredna milijardu dolara, biće četiri puta veća od originala, a glavna namena će joj biti - održavanje venčanja.

- Venčanje je događaj koji treba da se slavi na sva zvona, a Dubai trenutno nije prepoznat kao destinacija za svadbe - kaže Arun Mehra, direktor "Link Global grupe", podizvođača projekta, i dodaje:

- Ljudi idu na Bali i druge egzotične destinacije. Sada će dolaziti u Tadž Arabiju.

U kompleksu će biti i tržni centar, hotel od pet zvezdica sa 300 soba i, naravno, prodavnice sa venčanicama i pratećom opremom.

Tadž Arabija će biti deo većeg kompleksa nazvanog "Falcon City of Wonders", u okviru kojeg će biti izgrađene i replike piramida iz Gize, Visećih vrtova Vavilona, Ajfelovog tornja, Velikog kineskog zida i Krivog tornja u Pizi.

Za mnoge putnike ova vest neće biti neobična, s obzirom na Dubaijevu sklonost ka uvrnutoj grandioznosti. U pripremi je "Vogue Cafe" u najvećem tržnom centru u gradu, gde se već nalazi gigantski akvarijum, a Dubai je dom skijališta u zatvorenom, kao i kruzera "Queen Elizabeth II", koji je pretvoren u hotel.

Nekoliko holivudskih producenata već je izrazilo želju da snima filmove u Tadž Arabiji, što je možda i pravi potez, uzimajući u obzir to da je originalni Tadž Mahal u opasnosti od rušenja.

Pogledajte promotivni video:

(I. D. / B92.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA