DIRLJIVO: Pas sa tri noge pomogao bolesnom dečaku da pobedi strah (VIDEO)

Oven (7) iz Velike Britanije ima retki genetski poremećaj koji prouzrokuje stalnu napetost mišića, zbog čega se plašio da izađe napolje. Uz pomoć Hačija, psa kog su dečakovi roditelji prihvatili nakon preživljene traume kada mu je voz isekao nogu i rep, Oven je savladao svoj strah

  • 0

Sedmogodišnji Oven iz Velike Britanije boluje od Švarc-Džemplovog sindroma. Kada je postao svestan svoje bolesti, Oven se povukao u sebe, bojao se stranaca, čak je nedeljama odbijao da izađe iz kuće. Međutim, Ovenov život se promenio u trenutku kada je u njegov dom došao pas Hači.

I sam pas Hači je pretrpeo veliku traumu. Pre deset meseci nasilnici su ga vezali za železničku prugu, nakon čega ga je udario voz i naneo mu teške povrede zbog kojih su mu amputirali zadnju nogu i rep.

Nakon što je Ovenov otac doveo Hačija iz centra za nezbrinute životinje, dečak se malo oslobodio straha i njih dvoje su postali ubrzo nerazdvojni.

- Čim su se upoznali, Hačijev uticaj na Ovena bio je neverovatan. Pre toga Oven nije želeo da izlazi, bio je agorafobičan. Ranije se bojao komunikacije sa strancima, ali sad želi da razgovara sa svima i da provodi vreme na otvorenom - ispričao je Ovenov otac Kolin.

Nakon što su Kolin i njegova supruga na Fejsbuku pročitali mračnu priču hrabrog Hačija i da se hitno traži novi dom za njega, Kolin ga je bez razmišljanja udomio, što se na kraju ispostvailo kao dobra odluka, jer je maleni Oven dobio neverovatnog prijatelja.

Njegovo retko genetsko stanje uzrokuje stalnu napetosti mišića, pa i dalje zahteva redovno bolničko lečenje, ali uz Hačija, Oven sve lakše podnosi i jednostavno je srećniji.

Hačijeva neverovatna priča pomogla mu je da osvoji nagradu "Međunarodnog fonda za dobrobit životinja".

Hači, koji ima 15 meseci, prošao je i dresuru, odnosno program terapije kućnim ljubimcima. Uskoro će posećivati i vojnike koji su teško povređeni u Iraku i Avganistanu, kao i bolesnu decu.

Pogledajte video-snimak:

(I. D. /24sata.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA