SPASILA ŽIVOT: Na Fejsu upoznala bolesnu devojku - njen muž donirao bubreg (VIDEO)

Lisa Miler iz Amerike je putem igrice slične "Farmtown" upoznala devojku kojoj je bila potrebna transplatacija bubrega. Nakon duge potrage ispostavilo se da je suprug Milerove idealni donor koji je devojci iz Ajdaha produžio život

  • 3

Lisa Miller iz Amerike nedavno je počela da igra igricu "Farmtown" na Fejsbuku, koja je za kratko vreme od nje napravila pravu pravcatu heroinu.

Naime, Lisa se igrajući "Farmtown" sprijateljila sa ženom iz Ajdaha i slučajno saznala da je njenoj ćerki Tifani, koja je u kasnim dvadesetim, hitno potrebna transplatacija bubrega.

Millerova je stupila u kontakt sa Tifani, a nakon brojnih telefonskih razgovora su se sprijateljile.

- Zaista sam htela da joj pomognem - rekla je Lisa za CBS.

U poslednje tri godine, Milerova je traženje bubrega za Tifani pretvorila u svoju životnu misiju. Pitala je sve svoje prijatelje i sve ljude koje je poznavala na Fejsbuku. Ipak, nije mogla ni da pretpostavi da se donor nalazi u njenom domu.

Pre nekoliko meseci, Lisa je sasvim slučajno pitala svog supruga Krisa želi li da se testira i proveri da li ima istu krvnu grupu kao Tifani. Nakon što je saznao da im se krvne grupe poklapaju, Kris nije oklevao, dao je svoj bubreg bolesnoj devojci i tako i sam postao heroj ove priče.

- Zaslužuje bolji život. Dva puta nedeljno odlazi na dijalizu i mislim da je ovo što sam učinio ispravno - rekao je Kris.

Operacija je zakazana za decembar, a Milerovi ne samo da su spasli život mladoj devojci već su organizovali i skupljanje sredstava koja će pokriti troškove operacije, što će njoj i njenom sinu omogućiti mali odmor na kome godinama nisu bili.

- Mnogo stvari nedostaje ovoj mladoj ženi. Da, dobija bubreg mog supruga. Mnogi nas ljudi pitaju zašto to radimo, ali mi želimo da pobrinemo da taj bubreg preživi. Ne dajemo joj ga samo na jedan dan već za ceo život - rekla je Lisa.

Pogledajte video:

(I. D. / Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mr

    12. novembar 2012 | 20:02

    hvala bogu pa ima humani ljudi. donatru zelim sve najbolje... svaka cast skidam kapu. a i bolesnoj uskoro zdravoj osobi zelim brz oporavak i takodje sve najbolje...

  • sm

    12. novembar 2012 | 22:02

    svaka cast!!

  • Vaše ime

    12. novembar 2012 | 21:46

    Svaka čast! Samo sam se uplašila, jer na takve načine, ubice dolaze do žrtava. Brz oporavak želim ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA