Zavisnik od interneta (14) pokušao samoubistvo da bi izbegao lečenje

Pošto je po ceo dan igrao onlajn video-igrice, dečaka je majka stavila u ustanovu za lečenje ove zavisnosti, ali nakon što je postao svedok prebijanja pacijenata od strane osoblja, pojeo je olovku. Ove institucije su postale krupan biznis u Kini, a tromesečno lečenje može da košta i do 6.000 američkih dolara

  • 0

Kad čujete reč zavisnost, verovatno je prva stvar koja će vam pasti na sprovođenje heroina iglom u venu. Međutim, postoje oblici zavisnosti koji su relativno novija pojava, a koji po svemu mogu da se "takmiče" sa ovim ozloglašenim kraljem dekadentnog društva.

Internet je zaraza, i to je opštepoznato! Međutim, malo je poznato da u razvijenijim zemljama sveta (Kina to, i pored toga što zadržava još uvek mnogo svoje trećesvetske zaostaštine) postoje posebne institucije koje se bave samo i isključivo lečenjem ove zaraze.

Čen Vi, dečak iz Kine koji je veći deo svoga dana provodio igrajući onlajn video-igrice, postao je toliko opsesivan da je njegova majka "odlučila" da je zavistan od neta i da ga mora poslati na lečenje.

Međutim, jadnom Čenu nije dugo trebalo da shvati u kakvom se paklu našao, posebno nakon što je svojim očima gledao kako "doktori" tuku pacijente. Odlučio je da po svaku cenu pobegne iz ove "klinike", a nema boljeg načina od samoubistva. Ili barem, pokušaja.

Rešen da izbegne dalje mučenje, i verovatno uplašen da i sam ne postane žrtva prebijanja, pojeo je pakovanje olova iz grafitne olovke. Majka, shvativši da je njen sin očajan, izvukla ga je iz ove ustanove.

Izvačenje, međutim, nije išlo jednostavno, pošto je osoblje bilo izuzetno uporno i gotovo sat vremena pokušavalo da je ubedi da ostavi sina u njihovim rukama, ali ona se nije dala ubediti.

- Sada mu je gore nego što je bilo, pošto sada pored zavisnosti od interneta pati i od snažne paranoje i ne može više da ide u školu. Iz kuće ne sme da izađe bez džepnog noža, niti bez njega pored jastuka može da zaspi - rekla je ona kineskim medijima.

Kina trenutno ima 538 miliona internet korisnika, i nimalo ne čudi što je zavisnost veliki problem: čak 24 miliona mladih Kineza po nekim podacima "boluje" od nje.

Zato ne čudi što su ustanove koje leče (ili tvrde da leče) bolest zavisnosti od interneta postale krupni biznis: tromesečno lečenje u jednoj ovakvoj ustanovi košta i do 3.185 američkih dolara, dok "specijalni" tretman ide i do šest hiljada.

(M. B. / Foto: People.com.cn)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA