Južna Koreja: Porodila se i ubila bebu između dve partije igrica

Devojka se porodila u toaletu Internet kafea, a zanim zamotala bebu u plastičnu kesu i nastavila da igra igrice. Policija tvrdi da se kasnije otarasila mrtvog novorođenčeta

  • 0

Južnokoreanka "navučena" na video igrice uhapšena je pod sumnjom da je ubila bebu koju je tek rodila između dve partije igrica u Internet kafeu u Seulu.

Čedomorka iz Južne Koreje (26), koja je uhapšena juče, porodila se u toaletu Internet kafea. Policija je saopštila da je ona zatim stavila bebu u plastičnu kesu i nastavila da igra igrice, a kasnije se otarasila mrtvog novorođenčeta na obližnjem parkingu.

Ona je smeštena je u bolnicu i pod nadzorom je, a protiv nje je pokrenut krivični postupak zbog čedomorstva.

- Ta mlada žena je bolesna, jer je svaka osoba koja je zavisna od video igrica patološki slučaj ili pati od teške depresije zbog koje nema kontrolu nad sopstvenim životom - rekao je načelnik Centra za bolesti zavisnosti u Parizu Mišel Ležoaje.

On je dodao da su ovakvi ekstremni slučajevi čedomorstva ipak retki. Međutim, pojedini francuski mediji navode da u Južnoj Koreji, gde je dva miliona ljudi zavisno od igrica, to i nije tako neobičan slučaj.

Krajem 2010. godine, u Južnoj Koreji je majka ubila trogodišnjeg sina zbog toga što je plakao i ometao je u igranju igrica. Samo nekoliko meseci ranije, jedan bračni par je dopustio da im tromesečna beba umre od gladi, jer su bili prezauzeti brigom o svom virtuelnom detetu u kompjuterskoj igrici.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA