PAKLENE MUKE: Alergična na modernu tehnologiju - živi u Faradejevom kavezu (VIDEO)

Svaki put kada se približi elektronskim uređajima 51-godišnja Engleskinja Vilma doživljava nesnosne bolove u glavi i živcima, gubitke memorije, zvonjavu u ušima, preskakanje srca, vrtoglavicu i bolove u zglobovima

  • 0

U današnjem svetu, kojim dominiraju mobilni telefoni, računari i svi drugi mogući i nemogući elektronski uređaji, biti alergičan na elektromagnetno polje poslednja je stvar koju ćete poželeti, ako vam je stalo do kakvog-takvog normalnog života.

Međutim, upravo je na njih alergična 51-godišnja Engleskinja Velma, koja 18 časova dnevno provodi u Faradejevom kavezu koji je sama napravila.

Tu se njene muke, ipak, ne završavaju: kada izlazi napolje, ona mora da nosi poseban šal koji je štiti od elektromagnetnih talasa.

Ova žena koja pati od retkog sindroma EHS (Electromagnetic Hypersensitivity Syndrome) kaže da su njeni problemi počeli dok je bila tinejdžerka, nakon što ju je u kupatilu udarila slaba struja.

- Prvi simptomi su bili jedva primetni, čak sam jedno vreme radila i kao sekretarica u mnogim kompanijama. I računar sam koristila - kaže ona.

Međutim, to nije išlo bez problema.

- Osećala sam se uznemireno koristeći kompjuter, ali sam mislila da je to zato što nisam vična tehnologiji - priseća se Vilma.

Pravi problemi u njenom životu počeli su otkako je predstavljena 3G tehnologija, koja je u međuvremenu postala opštezastupljena u njenoj rodnoj Velikoj Britaniji.

Zbog toga sada doživljava nesnosne bolove u glavi i živcima, gubitke memorije, zvonjavu u ušima, preskakanje srca, vrtoglavicu i bolove u zglobovima svaki put kada se približi elektronskim uređajima, zbog čega svoje dane provodi tako kako ih provodi: u Faradejevom kavezu čita, piše i spava.

- Tehnologija je od mog života napravila pakao, pravu noćnu moru - objašnjava ona.

Dodaje da Engleskoj očajnički treba "bela zona", mesto gde nema nikakve emisije, gde bi mogla da se opusti, ali na njenu žalost ovaj sindrom je kao medicinsko stanje priznat samo u Švedskoj i Španiji.

Broj ljudi koji od njega pati je u porastu. Stručnjaci pretpostavljaju da će gotovo 50 odsto svetske populacije za pet godina - na određenom nivou - biti njime pogođeno.

Pogledajte video-snimak:

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA