ČUDESNO: Rođena bez nogu - hoda na rukama i vozi skejt (VIDEO)

Amerikanki Rouz Sigins su, na zahtev njene majke, u drugoj godini amputirali noge, jer, s obzirom na genetski poremećaj, one nisu imale nikakvu funkciju. Bez obzira na hendikep, Rouz se udala, rodila dvoje zdrave dece i preuzela brigu o celoj porodici

  • 1

Rouz Sigins rođena je sa retkim genetskim poremećajem, zbog čega su joj noge po rođenju bile deformisane, a stopala okrenuta u suprotnom pravcu. S obzirom na to da nisu imale svoju funkciju, kada je imala samo dve godine, majka je odlučila da je bolje da joj se noge amputiraju.  To je, kako ističe, uradila jer je želela da njena ćerka ima normalno detinjstvo.

Rouz je odrasla uz svog mentalno zaostalog brata u Koloradu. Čitav život je verovala da je njena majka donela pravu odluku kada su joj odstranili noge.

- Ukoliko uzmete Barbi lutku i otkinete joj noge, ono što ostaje je torzo sa rukama. Ja imam sve zdrave i normalne organe, samo nemam noge - rekla je Rouz, koja se kreće uz pomoć ruku ili skejta.

Svoje detinjstvo vezuje za osnovnu školu, u kojoj su joj u početku tražili da nosi proteze kako ne bi odskakala od druge dece. Međutim, naviknuta na svoje telo, Rouz je tako nešto odbila i nakon insistiranja roditelja i raznih udruženja ubrzo se vratila u školu.

Bez obzira na hendikep, Rouz danas živi kao bilo koja druga osoba, izlazi, druži se, a skoro se i udala. Njen muž Džim često zbija šale na njen račun.

- Blago tebi, tebi bar nikada nisu hladne noge - samo je jedna od Džimovih "šala", koje Rouz očigledno ne smetaju.

Ubrzo nakon sklopljenog braka, Rouz je rodila prvo dete, dečaka koji je za lekare bio fenomen s obzirom na to da osobe sa njenim poremećajem još nisu imale decu i do njenog slučaja se nije znalo da li je tako nešto moguće.

Međutim, nakon prvog, Rouz je rodila i drugo zdravo dete, nakon čega su se dogodile tužne situacije u porodici. Majka joj je obolela od raka, a otac od Alchajmerove bolesti. S obzirom na to da je bolesni brat na nivou osmogodišnjeg deteta, Rouz je preuzela brigu o čitavoj porodici i o svoja dva deteta.

Kanal 5 napravio je priču o ovoj hrabroj Amerikanki pod nazivom "Čudesni ljudi".

Pogledajte video:

(I. D.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA