ISTINA ILI LAŽ? Bezglava kokoška živela 18 meseci (VIDEO)

Priča o Majku, petlu kome je gladni farmer navodno odsekao glavu a on nastavio da živi, počinje u Koloradu krajem 1945. godine...

  • 2

Ovo je verovatno jedna od najpoznatijih bizarnih priča, jedna od onih za koju su mnogi čuli ali u koju je oduvek postojala sumnja. Radi se o kokoški (tačnije, o petlu) po imenu Majk, koja je, navodno, živela 18 meseci nakon što su joj odsekli glavu.

Priča počinje 10. septembra 1945. godine u američkoj saveznoj državi Kolorado, kada je farmer Lojd Olsen pokušao da ubije svog petla za večeru. Obavivši sekirom ovaj uobičajeni čin, bio je iznenađen činjenicom da je Majk ustao i nastavio da se šeta kao da se ništa nije desilo, samo što nije imao glavu: ispostavilo se da je Olsen sečivom promašio vitalnu arteriju.

Shvativši da Majk nije mrtav, on je odlučio da ne ide protiv sudbine pa je nastavio da ga hrani mlekom sa kapalicom i ponekad sa zrnima kukuruza, a shvativši da je postao mesni hit, počeo je da ga vodi širom zemlje.

Petao je tako živeo osamnaest meseci, da bi skončao u jednom motelu u Arizoni, kada se iznenada udavio u krvi. Na vrhuncu popularnosti, ova nesrećna i izmučena životinja zaradila je 4.500 dolara: za to vreme basnoslovnu sumu novca.

U njegovu čast, u Koloradu je 1999, ustanovljen Dan bezglave kokoške Majka.

Prema tome, da li je ovo istina ili laž? ISTINA!

Pogledajte video-snimak:

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Petko

    7. decembar 2012 | 13:51

    Koliko je meni poznato KFC ima projekat da pravi živinu bez mozga da ne bi patila zbog uslova u kojima ih drže,a zbog pritiska udruženja za zaštitu životinja. To planiraju da u narednih deset godina zaživi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA