DLAKE ZA GINISA: Najduže obrve na svetu - 7,8 santimetara! (FOTO)

Kada je 2003. godine pokušao da konkuriše, otkrio je da Ginisova knjiga rekorda uopšte i nema ovu kategoriju, zbog čega je morao da popuni formulare pre nego što je postao prvi i za sada jedini nosilac ovog laskavog priznanja

  • 0

MUŠKARČINA! Frank Ames, 43-godišnji Amerikanac iz Saranaka u okrugu Klinton, savezna američka država Njujork, ušao je svojevremeno u Ginisovu knjigu rekorda tako što je uspešno "odgajio" najdužu obrvu na svetu: naime, duga je neverovatnih 7,81 santimetara.

- Ne znam zašto raste tako kako raste, jednostavno je tako oduvek - kaže on.

Međutim, put ka knjizi rekorda čuvene irske pivare počeo je na neobičan način: 2003. godine prijatelj mu je predložio da se okuša i da postane svetski rekorder, ali je ubrzo otkrio da takva kategorija u Ginisu uopšte ne postoji; zbog toga je popunio neophodne formulare kako bi se ustanovila.

Ken Džoj, mašinista i ekspert za merenje u kompaniji "Bombardijeru" gde Ames i sam radi, izmerio je najdužu dlaku na njegovoj levoj obrvi u februaru 2004. godine, u prisustvu gradonačelnika i celokupnog Gradskog veća.

- Suludo je koliko su ljudi za ovo zainteresovani. Kada sam ušao u Ginisa, po cele sam dane gostovao po radio-emisijama. Mogao bih da sagradim stotine bolnica za ljude širom sveta, a opet bih po ovome bio poznat - rekao je on.

(M. B. / FOTO: TVNoviny.sk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA