BIZARNO: Afrikanke tetoviraju desni zbog lepšeg osmeha (VIDEO)

Za tetoviranje se koristi crni prah, koji se dobija spaljivanjem ulja i šea maslaca. Prvo se po desnima pospe crni prah i tankom iglicom bode po desnima, da boja dospe pod kožu. To se čini u slojevima, kojih bi trebalo da je sedam

  • 0

ŽENE ĆE SVE URADITI ZA LEPOTU! Nedavno smo se susreli sa Keti Jang, koja već decenijama nosi korset kako bi imala što tanji struk, ali ovaj put žrtva za lepotu je gora. Naime, žene u zapadnoj Africi imaju jedan neobičan ideal lepote: njima su crne desni pojam atraktivne i lepe žene. Ritual tetoviranja posebno je raširen u Senegalu i to u malim gradovima i selima. Sam proces tetoviranja sve je samo ne ugodan.

Marijem je jedna senegalska devojka koja se odlučila na "zahvat".

- Želim crne desni kako bih imala lepši osmeh. Postala sam opsednuta njima. Bojim se samog čina, ali biće u redu - rekla je.

U dokumentarcu, u avgustu objavljenom na Jutjubu, može se videti količina patnje i bola kroz koju devojka prolazi. Žena koja tetovira svoj zanat nije izučavala u nekom salonu za tetoviranje, već ga je sama naučila. Ne radi u salonu, već u svom dvorištu. Niko ne obraća pažnju na to što ona radi, a ona sama to ne čini zbog novca nego iz ljubavi. Naplaćuje sitno iznad jednog dolara za svoje usluge.

Tetoviranjem desni brinemo se za svoje zube. Naše desni nikad ne krvare. Imamo zdrave zube. Eliminiše se sve što je štetno za usnu šupljinu i nikad nemamo loš zadah. Nisu toliko primetne ukoliko se ne smejete široko, ali svakako vaš osmeh čini atraktivnijim - kaže žena koja tetovira.

Za tetoviranje koristi crni prah, koji se dobija spaljivanjem ulja i šea maslaca. Marijem je glavu stavila u krilo žene koja ju je tetovirala. Ova joj je zatim po desnima posula crni prah i tankom iglicom bola po desnima da boja dospe pod kožu. To se čini u slojevima, a za Marijem je bilo planirano njih čak sedam. Međutim, već kod prvog je devojka počela da pravi bolne grimase. 

- Boli. Ovo mučenje ne bih nikome preporučila. Zaista boli. Mislila sam da ću umreti, ali pokušala sam da izdržim - objasnila je. Tetovirana je u samo četiri sloja i danas ne žali zbog toga. Smatra da ima prelepe desni.

-  Tetovirane desni i srebrni zub - to je ono što je atraktivno. Žena ne bi trebala imati crvene desni. Njene desni moraju biti tamne, lep osmeh  privlači muškarce. Lep osmeh i beli zubi - rekla je žena koja tetovira.

Pogledajte video-snimak:

(I. D. / Dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA