DIRLJIVO: Pismo lekara koje je pogodilo milione ljudi

Lekar koji je pacijentkinju lečio svega 16 sati, nakon njene smrti uputio je dirljivo pismo porodici preminule: "Kao iskusni lekar, naučio sam da ljubav i podrška partneru ili članu porodice predstavlja najlepši dar i donosi mir čak i onima koji su neizlečivo bolesni"

  • 4

Pismo lekara upućeno čoveku čija je supruga preminula dirnulo je sve i vratilo nadu u humanost ljudi.

U medijima se često mogu pročitati priče o nemaru lekara i nemilosrdnom zdravstvenom sistemu, ali dobro je s vremena na vreme podsetiti se da nije sve tako crno i da još postoje pojedinci koji nisu zaboravili svoju ljudsku stranu.

Ove nedelje, 24-godišnji korisnik Reddita objavio je pismo koje je primio nedugo nakon smrti svoje majke. Koliko god sam događaj bio težak, pismo mu je ipak pružilo malo utehe, a radilo se o pismu lekara koji nikada pre toga nije osetio potrebu da kontaktira porodicu pacijenta.

U pismu stoji:

- Pismo je dobio moj otac. On je taj koji je bio uz majku do samog kraja - rekao je mladić.

"Dragi gospodine...

Ja sam lekar koji je lečio vašu suprugu prošle nedelje. Tek sam juče saznao da je preminula i pišem vam kako bih izrazio svoju tugu. Već 20 godina radim kao lekar i nikada pre nisam napisao pismo pacijentu ili članu pacijentove porodice, zbog toga što su naši susreti vrlo često kratki i ne dopuštaju nam ličniju interakciju.

Ipak, u vašem slučaju, osećao sam posebnu povezanost sa vašom suprugom, jer je ona, uprkos svojoj bolesti i teškom disanju, ostala je aktivna i vesela do samog kraja. Dirnulo me i to što ste delovali kao par prepun ljubavi. Bili ste joj velika podrška, postavljali joj prava pitanja i bili brižni. Kao iskusni lekar, naučio sam da ljubav i podrška partneru ili članu porodice predstavlja najlepši dar i donosi mir čak i onima koji su neizlečivo bolesni. 

Žao mi je zbog vašeg gubitka i nadam se da ćete pronaći utehu u sećanju na veliki duh vaše supruge i predivnu vezu koju ste imali. Moje iskreno saučešće vama i vašoj porodici."

Korisnik je rekao da je njegova majka bolovala od raka dojke i da je pre mesec dana imala teškoće sa disanjem, zbog čega je završila u bolnici, a 16 sati kasnije je preminula. Lekar koji je napisao pismo nije je upoznao niti lečio pre nego je te nedelje završila u bolnici. 

- Da je moja majka živa, želela bi da čitaoci osete moć koju samilost prema potpunim strancima ima - rekao je on.

"Korisnici Reddita bili su oduševljeni. Lekari, medicinske sestre i ostali koji su izgubili nekog zbog bolesti ostali su iznenađeni kada su videli da je iskusni lekar pronašao vremena da napiše ovo predivno pismo", napisao je mladić.

(Telegraf.rs / Izvor: Huffington Post)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • faila

    11. februar 2013 | 09:20

    @najlon a ti si cinican! eto! ^_^

  • Cicha

    11. februar 2013 | 17:19

    @najlon a ti bas znas da svaki doktor mora da pise svrakopisom?

  • Najlon

    13. februar 2013 | 19:16

    To je pisala medicinska sestra iz Gvatemale, prema jednom drugom izvoru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA