UVRNUTO: Razveo se od maloletnice SMS porukom!

Pojedini muslimani veruju da muškarci mogu da okončaju brak tako što će jednostavno suprugama reći da se razvode od njih, međutim, razvod putem tekstualne poruke nije uobičajen

  • 2

Predsednik Indonezije razrešio je danas dužnosti šefa jednog okruga čiji je kratak brak sa tinejdžerkom, odnosno način na koji je okončan, izazvao oštro negodovanje javnosti u najmnogoljudnijoj muslimanskoj zemlji na svetu.

Aceng Fikri, šef okruga Garut u provinciji Zapadna Java, prošlog jula se oženio jednom 17-godišnjakinjom, ali se ubrzo od nje razveo uputivši joj samo kratku tekstualnu SMS poruku, uz tvrdnju da to čini jer nije bila nevina.

Pojedini muslimani veruju da muškarci mogu da okončaju brak tako što će jednostavno suprugama reći da se razvode od njih.

Međutim, razvod putem tekstualne poruke nije uobičajen, navodi AP.

Fikri, koji je već imao jednu ženu, tada je naveo da je na venčanje sa drugom ženom potrošio oko 26.000 dolara.

Lokalno veće u Garutu predložilo je, nakon protesta studenata i aktivista za ljudska prava, da se Fikri razreši dužnosti, što je Vrhovni sud odobrio prošlog meseca.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mr

    20. februar 2013 | 17:31

    Novinari,ja sam Musliman,i molim vas da to ovako ne pisete! Stvarate mrznju medju verama. A ja postujem svaku veru!! Zasto niko ne napise neki text o amerikancima koje su to psihopate... Hm?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA