Turista 20 dana izgubljen lutao po džungli u Čileu!

Sudeći prema izveštaju, mladić je u stvari kružio oko sela u kom živi nekoliko stanovnika, ali zbog guste vegetacije i močvara okolina je nepregledna, pa mladić nije znao gde se nalazi

  • 0

Čileanac (32), student psihologije, uspeo je da preživi 20 dana u gustoj šumi na jugu Čilea,  hraneći se samo insektima i biljkama.  Danijela Floresa Garsiju pronašla je grupa turista blizu jezera Ueld na ostrvu Ćilo udaljenom 1.200 kilometara od grada Santjaga. Mladić je hospitalizovan i nije u životnoj opasnosti.

Lekari navode da je muškarac izgubio 15 kilograma tokom ovog perioda, ali nije životno ugrožen.

Danijel je rekao lokalnim medijima da je želeo da ostane na ovom ostrvu nekoliko dana kako bi naučio više o podneblju i probao lokalne specijalitete, ali se u međuvremenu izgubio.

U potrazi za mladićem učestvovala je lokalna policija, vatrogasci, mornari, helikopteri su nadletali oblast, ali mladić nije pronađen.

Garsija se izgubio šestog dana svoje posete u blizini kampa u kom je bio smešten sa prijateljima. Na sebi je imao samo kupaće gaće, majicu i čizme, a sa sobom je imao bočicu vode, kameru i mobilni telefon, koji je ubrzo izgubio signal.

Danijel je koristio tehniku preživljavanja koju je video u filmovima. Slomio je svoju kameru da bi napravio nož kojim je sekao bambus i druge biljke kojima se hranio i od kojih je napravio sklonište.

Nož mu je služio i da seče crve, bube i korenje. Čistu vodu pio je iz jezera ili bara koje su se pravile posle kiše. Inače u ovom delu temperature su niske uprkos činjenici da je u ovoj zemlji sada leto.

Flores je izjavio da je nekoliko minuta pre nego što su ga pronašli prvo čuo zvuk helikoptera. Mladić je bio prekriven modricama, rasekotinama i teško je hodao, a povrede je zadobio probijanjen kroz gusto šumsko rastinje.

- Kada sam mislio da ću umreti, čuo sam zvuke oko jezera i pomeranje pored reke, video sam grupu turista koja je šetala - rekao je srećni mladić.

Danijelova majka bila je presrećna i verovala da će njen sin preživeti.

- Znali smo da će preživeti, on je zdrav i jak mladić, koji ne puši i ne pije - rekla je mladićeva majka.

Sudeći prema izveštaju, mladić je 20 dana u stvari kružio oko sela u kom živi nekoliko stanovnika, ali zbog guste vegetacije i močvara okolina je nepregledna, pa mladić nije znao gde se nalazi.

(M. R. / Izvor: globo.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA