POKAJNIK: Vratio ukradeno posle 30 godina... sa kamatom! (FOTO)

Pre tri decenije nepoznati počinilac opljačkao je radnju, sve vreme - kako kaže - živeo je u stidu, sramoti i sa krivicom, a sada je odlučio da novac vrati. Ukrao je 800 dolara, a pismom šerifu vratio 1.200, kako kaže, to je neka vrsta kamate

  • 0

Osoba koja tvrdi da je ukrala 800 dolara iz jedne radnje u Mičigenu vratila je novac sa kamatom, posle 30 godina.

U kancelariju šerifa okruga Beri u Mičigenu stiglo je pismo u kojem nepoznata osoba navodi:

- Tražim pomoć da bih pronašao čoveka kojem dugujem novac - napisala je ona.

Pismo je adresovano na lokalnu televiziju "Kanal 8" i na šerifa, a u njemu autor je priznao da je pre 30 godina opljačkao radnju. Navodni lopov nije precizirao motiv, već je samo priznao da je ukrao novac.

U koverti sa pismom nalazilo se 1.200 dolara, a lice je navelo da je stavio 400 dolara više jer je to neka vrsta kamate.

- Učinio sam jako lošu stvar koje se stidim i godinama živim s ovom krivicom. Ne mogu da kažem koliko mi je žao, predugo patim zbog toga. Ako pronađete muškarca kojeg sam opljačkao, recite mu da sam bio glup i da mi je jako žao - napisao je u pokajničkom pismu nepoznati kradljivac.

Kancelarija šerifa navela je da ne čuva evidenciju provala od pre tri decenije, ali da radi na pronalaženju vlasnika prodavnice.

(M. R. / Izvor: NBCnews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA