Zagrizite prženu bubašvabu u fensi restoranu (FOTO)

Oni koji su se drznuli da na večeri u čuvenoj Valdorf-Astoriji probaju neobična i alternativna jela kažu da je bubašvaba ukusa kao tiramisu, dok je tarantula - natopljena brendijem i pržena u fritezi - kao predivno belo meso

  • 1

Ako ste mislili da je konzumacija bubašvaba specifičnost Dalekog istoka i okolnih regija, koje i inače imaju čudne prehrambene običaje, pogrešili ste, pošto i na Zapadu postoje mesta na kojima glad može da se utoli unošenjem krajnje odvratnih i gadnih živuljki.

Uzmite za primer restoran u možda najpoznatijem hotelu na svetu, njujorškoj Valdorf-Astoriji, u kome svake godine neprofitna organizacija pod nazivom "Klub istraživača" pravi tradicionalnu večeru tokom koje imaju samo jedan cilj: da izazovu svoje goste da razmisle o alternativama što se tiče hrane koju jedu.

- Ovo nije "faktor straha". Želimo ljudima da pokažemo da postoji i nešto drugo osim piletine, govedine i svinjetine, i nadamo se da će to i sami shvatiti - kaže Džin Rurka, koji predsedava komitetom Egzotične godišnje večere "Kluba istraživača" od 1998. godine.

Među 40 stvari koje su ove godine bile predstavljene nalaze se i kozje oči, ali pažnju su najviše privukli prženi i pohovani insekti: gliste, zrikavci, larve, tarantule i bubašvabe.

Gosti koji su ove "delikatese" probali kažu da su gliste bile "debele i gumene" i da su imali osećaj kao da jedu kosu. Zrikavci i larve im se, takođe, nisu dopali, ali ih je lakše jesti.

Madagaskarske bubašvabe i tarantule, međutim, bile su najveći izazov.

- Kad jednom pređete granicu i stavite bubašvabu u usta, shvatićete da je njena sredina ukusna kao tiramisu - kaže jedan od ljudi koji je član "Kluba istraživača" već dve godine.

Tarantule su, ipak, kako kažu oni koji su je probali, najbolje i najzadovoljavajuće. Spremljene su tako što su natopljene brendijem i pržene u fritezi.

- Spolja su pržene i ukusa su kao i sve drugo. Međutim, u sredini je predivno belo meso - kaže isti čovek.

Međutim, to nije sve. Na meniju su bili i muskrati sa roštilja, na primer, za koji kažu da je prilično ukusan i mekan, što i ne čudi ako uzmemo u obzir činjenicu da vodi aktivan vegetarijanski život.

- Ovde smo zato što smo radoznali u vezi s novim stvarima. Mi smo istraživači, to je ono što radimo - kaže članica kluba.

Za kraj, imamo jedno pitanje: kako je ova vest uticala na vaš apetit i da li biste se drznuli da probate isto što i ovi ljudi? Odgovorite nam u komentarima.

(M. B. / Izvor: Today.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA